Total Media News

Sport
Marele ROMAN Ion Ţiriac a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UNEFS PDF Imprimare
Joi, 20 Noiembrie 2014 16:03

                         


    Fostul tenismen Ion Ţiriac a primit, joi, în cadrul unei ceremonii organizate în Sala de Marmură a Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport (UNEFS) din Bucureşti, titlul de Doctor Honoris Causa al instituţiei.

    În cadrul ceremoniei, Ion Ţiriac a fost nevoit să depună un jurământ prin care să păstreze şi să apere onoarea instituţiei, dar şi a membrilor ei.

    "Faptul că mi s-a acordat această onoare, pe care probabil o merit sau nu, mă face responsabil. Am făcut această facultate. Acest titlu mi-a fost acordat de oamenii care au urmat după mine. Îmi aduc aminte cu mare stimă şi plăcere de zilele mele când eram student şi trebuia să urc aproape 100 de scări ca să facem orele de atletism", a spus Ţiriac, după ce a primit titlul de doctor al UNEFS.

    La eveniment au participat, printre alţii, Ivan Patzaichin, Sandra Izbaşa, Camelia Potec, Ilie Năstase, Răzvan Florea, Cristina Vărzaru, Dumitru Hărădău, Mihai Leu, Marian Drăgulescu, George Cosac, George Boroi, Carmen Tocală, Gabriela Szabo, Neculai Onţanu, Nadia Comăneci, Valeriu Zgonea, Valeriu Argăseală, Monica Roşu, Bogdan Stelea, Elisabeta Lipă, Ştefan Birtalan, Octavian Bellu, Andreea Răducan şi Doina Melinte.

 

 

Citeşte mai mult...
 
Consiliul Internațional de Arbitraj pentru Sport - TAS PDF Imprimare
Marţi, 18 Noiembrie 2014 15:23

 

                              

        Organismul de conducere CURȚII de Arbitraj pentru Sport


ANUNȚĂ MEMBRI NOI
Lausanne, 18 noiembrie 2014 - Consiliul Internațional de Arbitraj pentru Sport (ICAS) anunță astăzi  numirea de noi membri   in  consiliu  pe termen de patru ani, începând cu 1 ianuarie 2015. Alegerile au  avut loc la 42-lea  reuniunea  a  ICAS ce  a avut loc pe  13 noiembrie 2014, în Lausanne, Elveția.
    ICAS este organul de conducere al Curții de Arbitraj pentru Sport (CAS) și gestionează administrația sa  și finanțele. Acesta este compus din douăzeci de judecători internaționali sau avocați activi  din sistemul judiciar, internațional arbitraj și administrație sport. Statutul de membru ICAS include șase foști sportivi internaționali din care   patru sunt Olympians.
    CAS este o instituție independentă, cu sediul în Lausanne, implicat în rezolvarea disputelor legale în domeniul    sport prin arbitraj și mediere. Competența CAS este recunoscuta de către toate federațiile sportive olimpice  și multe federații non-olimpice.        

     CAS  inregistrează  mai mult de 400 de cazuri in fiecare an.

 

Citeşte mai mult...
 
Intrunire la nivel inalt organizata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) PDF Imprimare
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014 08:13

           Presedintele COSR a propus un Acord National pe zece ani pentru sportul romanesc

                                                   

 

    La intrunirea la nivel inalt organizata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), la Complexul “Sydney 2000” din Izvorani, alaturi de Alin Petrache si Ioan Dobrescu, presedintele si respectiv secretarul general ai COSR, au fost prezenti Victor Ponta, primul ministru al Romaniei, Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului, si numeroase personalitati ale sportului romanesc. In prim-planul evenimentului s-a aflat propunerea lansata de presedintele COSR privind elaborarea unui Acord National pe zece ani pentru sportul romanesc.

 

Citeşte mai mult...
 
Dinamo are un nou bazin de inot PDF Imprimare
Marţi, 11 Noiembrie 2014 09:19

                  

              Primarul  Neculai  Ontanu ,alături de domnul viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne- Gabriel Oprea, ministerul Tineretului și Sportului- Gabriela Szabo, primarul  Bucurestiului - Oprescu     , Dobre  Alexandra  - presedinte Oranizatia de studenti  a  UNPR  din  Romania,  și președintele  Federației Române de canotaj și al Clubului Sportiv Dinamo, Elisabeta Lipă au inaugurat luni, 10 noiembrie a.c. Bazinul Olimpic „Anatolie Grinţescu” din incinta Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti.
Cu această ocazie, am declarat că noul bazin olimpic este realizat la standarde înalte ce permite organizarea unor competiţii de mare anvergură. Prin noua construcție sportivii au acum la dispoziție toate condiţiile necesare pentru antrenamente și pentru desfăşurarea unor evenimente sportive de talie națională și internaţională.
Am adăugat că investiția a fost realizată prin grija Guvernului României, în mod special a domnului Prim ministru Victor Ponta și a domnului Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea care s-au preocupat să pună la dispoziția sportivilor români și a iubitorilor de nataţie un bazin olimpic acoperit, parte integrantă din proiectul de modernizare a Complexului ”Dinamo”.
Am subliniat faptul că în calitate de autoritate a administrației publice locale a Sectorului 2 sunt în permanență interesat de susținerea proiectelor de dezvoltare și modernizare a sectorului 2 și a Municipiului București în general.

 

Citeşte mai mult...
 
India are un ministru pentru Yoga PDF Imprimare
Luni, 10 Noiembrie 2014 16:45

Decizia de a numi un politician care să se ocupe de promovarea acestei practici, dar şi a medicinei tradiţionale îi aparţine premierului de la New Delhi.

Demnitarul este pasionat de yoga şi, în discursul susţinut în faţa Adunării Generale a Naţiunilor Unite, a cerut chiar declararea unei Zile Internaţionale a Yoga.

Modi, care este strict vegetarian și adept fervent al yoga pe care o practică zilnic, a desemnat duminică seară un ministru însărcinat cu practicile tradiționale precum ayurveda, yoga și homeopatie.

Liderul indian naționalist a cerut în septembrie Națiunilor Unite să aibă în vedere declararea unei zile mondiale a yoga, iar în timpul întâlnirii cu președintele Barack Obama cu prilejul vizitei sale în SUA a lăudat meritele acestei discipline indiene tradiționale.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 89 din 137

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport