Total Media News

International
O nouă bomba: Marea Britanie ar putea iesi din UE PDF Imprimare
Joi, 09 August 2012 08:34

      Marea Britanie a avut întotdeauna o relaţie dificilă cu vecinii europeni, însă, în contextul euroscepticismului alimentat de criza zonei euro, chiar şi această relaţie dificilă ar putea atinge pragul minim prin retragerea definitivă a ţării din Uniunea Europeană.

 

    Previziunea aparţine băncii nipone Nomura.

   Retragerea Marii Britanii din UE nu ar semăna nici pe departe cu o ieşire a Greciei din zona euro. Marea Britanie nu foloseşte euro şi are control asupra propriei politici monetare.

Citeşte mai mult...
 
Bulgarii mai construiesc o centrala nucleara la KOZLODUI - 420 de kilometri de Bucuresti PDF Imprimare
Duminică, 29 Iulie 2012 17:41

      Construcţia unei noi unităţi, Unitatea 7, la Centrala Nucleară de la Kozlodui ar urma să fie finalizată în 2020, a anunţat preşedintele Consiliului de Administraţie al singurei centrale nucleare bulgare Valentin Nikolov vineri, relatează, pe site-ul său, agenţia bulgară de ştiri Novinite. Kozloduiul se află la 424 de kilometri de capitala României.

                                             

      Nikolov le-a declarat jurnaliştilor, la Sofia, că 2020 este "o previziune optimistă" pentru finalizarea construirii noii unităţi cu o capacitate de 1.000 de megawaţi. "Totul depinde de negocierile cu partea rusă despre lucrurile care ţin de reactorul nuclear", a precizat el, referindu-se la faptul că Guvernul lui Boiko Borisov a decis construirea acestei unităţi după ce a renunţat, în martie 2012, la construirea unei a doua centrale nucleare în ţară.

Citeşte mai mult...
 
Bogatii parasesc Franta din cauza amenintarii cu supraimpozitarea PDF Imprimare
Luni, 23 Iulie 2012 18:05

      Impozitarea  cu 75% a veniturilor de peste un milion de euro pe an nu a fost adoptată încă de Fiscul francez, însă deja îşi produce efectele. Ideea a apărut în campania electorală pentru alegerile prezideţiale şi îi aparţine actualului preşedinte Francois Hollande.

                            

   Sunt îngrijoraţi de această decizie chiar şi managerii care sunt departe de a câştiga o astfel de sumă, din cauza lipsei de predictibilitate. Directorul general al unui grup industrial bine plasat pe piaţa din capital a declarat că trei manageri cu salarii mari au decis să părăsească ţara.

Citeşte mai mult...
 
Spania, costuri de imprumut la cote ingrijoratoare PDF Imprimare
Vineri, 20 Iulie 2012 07:18

    La licitaţia de joi, investitorii nu păreau convinşi că Madridul îşi poate controla finanţele publice, în timp ce Franţa vindea obligaţiuni cu maturităţi similare la randamente mai mici de 1 la sută. Spania a vândut trei tipuri de obligaţiuni în valoare totală de 3,68 miliarde de euro.

                             

    Cererea a fost mai slabă decât până acum, iar randamentele au crescut. Obligaţiunile pe cinci ani s-au vândut la un randament de 6,45 la sută, o rată care nu s-a mai înregistrat în ultimii 16 ani. Iar obligaţiunile scadente în 2019 au purtat dobânzi medii de 6,7 la sută, apropiate de pragul psihologic de 7 la sută, considerat a fi nesustenabil pe termen mediu.

Citeşte mai mult...
 
Incident socant simbata seara, in timpul manifestatiilor de la Tel Aviv PDF Imprimare
Duminică, 15 Iulie 2012 17:56

      Cinci oraşe din Israel au fost scena unor proteste sociale în acest weekend, în cadrul unei acţiuni menite a marca împlinirea unui an de la mişcarea din vara lui 2011, manifestanţii reluând, de altfel, principalul slogan al acesteia:”Poporul cere justiţie socială”, cerând demisia şefului Guvernului, Benjamin Netanyahu şi scandând „Bibi, întoarce-te la tine!”, relatează ynetnews.com şi AFP.

                      

      Potrivit poliţiei, circa 8.000 de persoane au defilat sâmbătă seara la Tel-Aviv. Manifestaţii care au reunit câteva sute de persoane au avut loc, de asemenea, la Ierusalim şi Haifa.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 81 din 91

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate International