Total Media News

International
CONFLICTE în Ucraina: Grupuri proruse au proclamat instituirea "Republicii Odesa". PDF Imprimare
Miercuri, 16 Aprilie 2014 16:49

      Grupuri separatiste proruse au proclamat, miercuri, instituirea "Republicii Odesa", în oraşul ucrainean situat pe litoralul Mării Negre, anunţă surse citate de Fox News.

                                                

    "Regiunea Odesa proclamă astăzi Republica populară Odesa; puterea aparţine exclusiv locuitorilor acestui teritoriu", au comunicat grupuri separatiste proruse.

     "În Ucraina este război civil, iar locuitorii trebuie să blocheze toate intrările în oraşul Odesa începând de la ora locală 16.00 (16.00, ora României)", au explicat separatiştii.

     "Dacă nu vreţi un război care să ducă ţara la ruină, cum s-a întâmplat în Siria şi Libia, conflicte soldate cu sute de mii de morţi, atunci trebuie să acţionaţi. Odesa este înconjurată deja de puncte de control ale inamicilor. Starea de război a fost deja decretată în ţară", au adăugat separatiştii proruşi.

Citeşte mai mult...
 
Ianukovici: Ucraina a intrat în RĂZBOI CIVIL. PDF Imprimare
Luni, 14 Aprilie 2014 21:59

   Preşedintele ucrainean înlăturat de la putere, Viktor Ianukovici, a apreciat, duminică, faptul că Ucraina a intrat în război civil, au anunţat agenţiile de presă din Rusia.


  O operaţiune "antiteroristă" a fost lansată în oraşul ucrainean Slaviansk, împotriva militanţilor proruşi care ocupă sedii ale serviciilor de securitate, anunţă ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov. Intervenţia forţelor speciale ucrainene s-a soldat cu morţi şi răniţi de ambele părţi, anunţă ministrul Arsen Avakov.

Preşedintele ucrainean înlăturat de la putere, Viktor Ianukovici, a apreciat, duminică, faptul că Ucraina a intrat în război civil, au anunţat agenţiile de presă din Rusia, citate de AFP.

"Sângele a fost vărsat. Ţara noastră se află de-acum într-o situaţie nouă, de fapt, a început să intre în război civil", a declarat el.

Citeşte mai mult...
 
Extrema dreaptă radicală se înrădăcinează în politica ungară PDF Imprimare
Luni, 07 Aprilie 2014 21:03

   Partidul de extremă dreapta Jobbik, unul dintre cele mai radicale din Europa, se înrădăcinează în politica ungară cu un nou progres înregistrat la alegerile legislative.


  Formaţiunea, considerată nefrecventabilă între alţii de către Frontul Naţional francez şi FPOe austriac, a câştigat duminică 20,54 la sută din voturi, clasându-se pe locul al treilea, după Fidesz şi alianţa stângii, potrivit rezultatelor parţiale anunţate după numărarea a 98,97 la sută din voturi.

   Ea a înregistrat un progres de 3,5 puncte în raport cu 2010, când Jobbik a participat pentru prima dată la alegerile legislative.

   Acest succes este obţinut în timp ce partidul Fidesz al lui Viktor Orban, premier conservator reconfirmat în urma alegerilor de duminică, joacă de patru ani pe terenul politic al Jobbik cu propriul naţionalism, propriul populism şi ataşament proclamat faţă de valorile creştine şi confictele sale teatralizate cu Uniunea Europeană.

Citeşte mai mult...
 
Populistul Viktor Orban, marele favorit al alegerilor din Ungaria PDF Imprimare
Duminică, 06 Aprilie 2014 07:45

   Partidul conservator al lui Viktor Orban este prezentat ca învingător sâmbătă, cu o zi înaintea alegerilor legislative din Ungaria, dar nimic nu arată că această victorie preconizată îi va mai permite să conducă ţara ca un stăpân.


    Marile partide aflate în cursă şi-au intensificat eforturile sâmbătă pentru mobilizarea alegătorilor.

    "Ştiu că suntem favoriţi", a declarat Orban, în vârstă de 50 de ani, în ultimul miting din campanie, sâmbătă, la Debrecen (est).

Însă "meciul începe la ora (locală) 6.00 (duminică, 7.00, ora României) cu scorul 0-0. Singurul lucru care contează este ceea ce se va întâmpla între orele 6.00 şi 19.00", a continuat acest pasionat de fotbal, care a efectuat un "presing", în ultimele zile, în vederea mobilizării susţinătorilor, de teamă că aceştia ar putea considera victoria ca şi obţinută şi nu s-ar mai prezenta la vot.

"Vom câştiga şi vom fi din nou în măsură să respirăm, să ne regăsim libertatea", a declarat la rândul său Ferenc Gyurcsany, un fost premier socialist (2006-2009) şi unul dintre liderii alianţei de stânga, în faţa a aproximativ 200 de persoane reunite într-un cartier de imobile datând din perioada comunistă, la Budapesta.

Citeşte mai mult...
 
Avertismentul Rusiei catre Occident PDF Imprimare
Marţi, 25 Martie 2014 19:37

    Încetarea contactelor cu Moscova în cadrul G8 va aduce prejudicii tuturor

                                                

  Încetarea contactelor cu conducerea rusă în cadrul G8 va afecta atât Rusia, cât şi celelalte state membre, a declarat marţi un purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin citat de agenţii ruse, relatează AFP

"În privinţa contactelor cu statele (membre) G8 suntem pregătiţi, suntem interesaţi şi considerăm că reticenţa altor ţări în continuarea dialogului este contraproductivă atât pentru noi, cât şi pentru patenerii noştri", a declarat Dmitri Peskov, potrivit Itar-Tass.

Liderii occidentali reuniţi luni la Haga au anulat summitul G8 prevăzut în iunie la Soci, sancţionând Rusia pentru ceea ce ei denunţă drept o anexare a Crimeei.

În locul summitului G8 va avea loc un summit G7 la Bruxelles.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 54 din 90

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate International