Total Media News

International
Bashar al-Assad, REALES preşedintele Siriei. PDF Imprimare
Joi, 05 Iunie 2014 08:44

    Preşedintele sirian Bashar al-Assad a fost reales pentru nou un mandat de şapte ani, obţinând 88,7 la sută din voturi în scrutinul prezidenţial, a anunţat preşedintele Parlamentului, citat de AFP.

                                                   

   Ceilalţi doi candidaţi, Maher al-Hajjar şi Hassan al-Nouri, au obţinut 4,3 la sută şi, respectiv, 3,2 la sută din voturi.

   Este prima dată în ultimele cinci decenii când în scrutinul prezidenţial din Siria au candidat mai mulţi politicieni. Hafez al-Assad, care a condus ţara din anul 1970 până în 2000, şi fiul său, Bashar al-Assad, nu au mai avut până acum adversari în alegerile prezidenţiale.

   În această ţară devastată de război, la alegeri au participat aproximativ 11,6 milioane de persoane din cele peste 15,8 milioane chemate la vot, potrivit preşedintelui Parlamentului.

Citeşte mai mult...
 
Uniunii economice eurasiatice create joi de catre Belarus, Kazahstan si Rusia PDF Imprimare
Vineri, 30 Mai 2014 15:08

         

    Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko a apreciat ca Ucraina trebuie sa se alature, "mai devreme sau mai tarziu", Uniunii economice eurasiatice create joi de catre Belarus, Kazahstan si Rusia.

              

   "Am pierdut participanti pe drum - ma gandesc la Ucraina", a declarat Lukasenko la finalul ceremoniei de semnare, la Astana.

   "Sunt sigur ca, mai devreme sau mai tarziu, conducerea ucraineana va intelege unde este destinul sau", a apreciat el, adaugand ca dreptul de a se alatura uniunii "apartine poporului ucrainean", scrie Mediafax

 

 

 

Citeşte mai mult...
 
Grecia îşi vinde cele mai frumoase plaje PDF Imprimare
Duminică, 18 Mai 2014 21:46

    Fondul pentru dezvoltarea activelor statului elen va scoate la vânzare peste 70 de hectare de plajă pe insula Elafonisos, despre care cotidianul britanic The Guardian a scris anul trecut că ar avea cele mai frumoase plaje din Grecia.

                             

   Anunţul agenţiei de stat că intenţionează să vândă 71 de hectare din plajele Sarakiniko şi Simos a declanşat reacţii de protest, scrie portalul elen GreekReporter.

   Mulţi localnici şi organizaţii internaţionale se opun vânzării, din cauza impactului pe care dezvoltarea acestora l-ar avea asupra mediului.

  Zona se află sub protecţia programului european Natura 2000, din cauza speciilor locale de plante. Localnicii consideră că exploatarea insulei va distruge mediul natural.

Citeşte mai mult...
 
Vladimir Putin, pentru prima dată în Crimeea de la alipirea peninsulei. PDF Imprimare
Vineri, 09 Mai 2014 14:35

            Preşedintele rus, Vladimir Putin, a ajuns vineri după-amiază în Crimeea pentru a asista la Sevastopol, sediul istoric al Flotei Ruse la Marea Neagră, la ceremoniile organizate cu ocazia victoriei asupra naziştilor, a anunţat presa rusă. Vladimir Putin va susţine un discurs în portul din Sevastopol, relatează Interfax, în pagina electronică.

                                                                  

    După susţinerea discursului, Putin va depune o coroană de flori la monumentul eroilor din Sevastopol, se va întâlni cu veteranii şi va asista la un concert.

     Avionul preşedintelui rus a aterizat vineri pe aerodromul Belbek, de unde a plecat către Sevastopol, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, confirmând o informaţie difuzată anterior de presa rusă. 

Citeşte mai mult...
 
Referendum privind independenţa Doneţk, pe 11 mai PDF Imprimare
Duminică, 27 Aprilie 2014 08:49

     Un referendum privind "declaraţia de independenţă" a regiunii Doneţk, în estul Ucrainei, va avea loc pe 11 mai, a declarat sâmbătă Denis Puşilin, liderul "republicii populare" autoproclamate de la Doneţk, relatează AFP.

              

    Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul administraţiei regionale, aflate de la 6 aprilie sub controlul unor militanţi proruşi, Puşilin a anunţat că întrebarea care va fi adresată este "Aprobaţi declaraţia de independenţă a republicii populare Doneţk?".

   "În urma acestui vot", a continuat el - fără să se îndoiască de rezultatul scrutinului, considerat ilegal de către Kiev şi comunitatea internaţională -, "vor avea loc alegeri libere cu scopul de stabili cine va conduce această republică populară".

Citeşte mai mult...
 


Pagina 53 din 90

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate International