Total Media News

Hotărârea Guvernului nr. 298/2023 privind stabilirea tarifelor la RCA PDF Imprimare
Joi, 05 Octombrie 2023 19:06
    

   

   HOTĂRÂRE DE GUVERN privind prelungirea perioadei de aplicabilitate a prevederilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 298/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie
Guvernul a hotărât să prelungească până la data de 31 decembrie 2023 perioada de aplicabilitate a prevederilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 298/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime și a altor măsuri aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și de tramvaie.

 


Actul normativ asigură posibilitatea respectării obligațiilor legale ce rezultă din încheierea contractelor RCA în baza cărora se acordă despăgubiri produse terților ca urmare a unor astfel de accidente.
Prin aplicarea acestei măsuri se elimină potențialul impact negativ al creșterii prețurilor, o situație de criză generată de un dezechilibru major între cerere și ofertă, o disfuncționalitate evidentă a pieței, așa cum sunt stipulate în art.4 alin. (3) din Legea concurenței nr.21/1996, republicată.

*
*--  Guvernul  Romaniei
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Auto Hotărârea Guvernului nr. 298/2023 privind stabilirea tarifelor la RCA