Total Media News

HG introduce cerințe suplimentare care urmează să fie aplicate anumitor echipamente radio, PDF Imprimare
Joi, 05 Octombrie 2023 19:01

HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 740/2016 privind punerea la dispoziţie pe piaţă a echipamentelor radio, precum şi a Hotărârii Guvernului nr. 487/2016 privind compatibilitatea electromagnetică


  Hotărârea aprobată vizează în principal transpunerea în legislația națională a Directivei (UE)2022/2380 a Parlamentului European și a Consiliului din 23 noiembrie 2022 de modificare a Directivei 2014/53/UE privind armonizarea legislației statelor membre referitoare la punerea la dispoziție pe piață a echipamentelor radio.
  Noile reglementări vor contribui la prevenirea fragmentării pieței în ceea ce privește interfețele de încărcare și protocoalele de comunicare pentru încărcare, precum și la îmbunătățirea confortului consumatorilor și la reducerea deșeurilor electronice.


 


Principalele cerințe introduse se referă la faptul că utilizatorii finali nu vor mai fi obligați să achiziționeze un nou dispozitiv de încărcare ori de câte ori cumpără un telefon mobil nou sau un echipament radio similar, iar atunci când achiziționează un telefon mobil sau echipament radio similar aceștia vor primi informații cu privire la caracteristicele sale de performanță de încărcare și la dispozitivul de încărcare care poate fi utilizat împreună.
Totodată, hotărârea introduce cerințe suplimentare care urmează să fie aplicate anumitor echipamente radio, actul normativ reglementând cadrul juridic aplicabil pentru punerea la dispoziție pe piață și punerea în funcțiune a  echipamentelor radio.
Măsurile vor contribui la creșterea nivelului de protecție a mediului, precum și la protecția consumatorilor.

*
*  - Guvernul  Romaniei
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate HG introduce cerințe suplimentare care urmează să fie aplicate anumitor echipamente radio,