Total Media News

Sâmbătă, 30 noiembrie, Romexpo va găzdui tragerea la sorți a grupelor Campionatului European 2020 PDF Imprimare
Vineri, 29 Noiembrie 2019 17:51

 

                             The opening match of the Euro 2020 finals takes place at the Stadio Olimpico in Rome on June 12, 2020

   Sâmbătă, 30 noiembrie,ora  19,00, Romexpo va găzdui tragerea la sorți a grupelor Campionatului European 2020, cel mai important eveniment non-sportiv până la startul turneului.

    20 de participate sunt deja cunoscute, câștigându-și biletele prin intermediul preliminariilor, alte 4 vor fi stabilite în urma play-off-ului în care va lua parte și naționala României. Tricolorii trebuie să treacă de Islanda (26 martie) și de învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria (31 martie), ambele dueluri urmând a se disputa în deplasare.

    În cadrul unui eveniment special ce a avut loc vineri dimineață la Casa Fotbalului, Martin Kallen, CEO UEFA Events, a anunțat numele importante din fotbalul european care vor participa la tragerea la sorți și vor fi implicați în extragere.

 

 

  Alături de Giorgio Marchetti, directorul de competiții UEFA, va urca pe scenă un ”unprezece” de vis format din: Iker Casillas (Spania) – Philipp Lahm (Germania), John Sivebæk (Danemarca), Ricardo Carvalho (Portugalia), Marcel Desailly (Franța) – Theodoros Zagorakis (Grecia), João Mário (Portugalia), Karel Poborsky (Cehia), Ruud Gullit (Olanda) – Andrey Arshavin (Rusia), Francesco Totti (Italia).

Cum se va desfășura tragerea la sorți

  • Toate cele 12 gazde EURO 2020 au fost repartizate dinainte în grupe. Dacă trece de Islanda și apoi de câștigătoarea dintre Bulgaria și Ungaria, România se va afla în grupa C, la fel ca și o altă țară gazdă – Olanda. De asemenea, Ucraina va fi repartizată în aceeași grupă.
  • Urnele s-au realizat pe baza performanței din grupele preliminare EURO 2020.
  • Între cele 20 de echipe calificate direct din preliminarii se află și 7 țări gazdă. Alte 4 vor evolua în play-off. Câștigătoarea play-off-ului ”B” în care evoluează Irlanda va merge în grupa E.
  • Câștigătoarele play-off-urilor ”A” și ”C”, în care poate fi cel puțin una dintre România și Ungaria, de asemenea gazde EURO, vor avea mai multe posibilități la repartizarea în faza grupelor a turneului final. Dacă învingătoarea play-off-ului ”C” va fi Scoția, atunci aceasta va merge în grupa D.
  • Ucraina nu va putea fi în aceeași grupă cu Rusia. Astfel, Ucraina va fi repartizată în grupa C, în timp ce Belgia va merge în grupa B.
Urna 1 Urna 2 Urna 3 Urna 4
Belgia Franța Portugalia Țara Galilor
Italia Gr. A Polonia Turcia Finlanda
Anglia Gr. D Elveția Danemarca Gr. B Câștigătoare
play-off ”A”
Germania Gr. F Croația Austria Câștigătoare
play-off ”B”
Gr. E
Spania Gr. E Olanda Gr. C Suedia Câștigătoare
play-off ”C”
Ucraina Rusia Gr. B Cehia Câștigătoare
play-off ”D”

*

*

**--FRF

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Sport Sâmbătă, 30 noiembrie, Romexpo va găzdui tragerea la sorți a grupelor Campionatului European 2020