Total Media News

Rectificare bugetară pozitivă, dar Guvernul taie bani de la serviciile secrete şi Cotroceni. PDF Imprimare
Vineri, 03 August 2018 08:13

                 Bani în plus la Sănătate şi Educaţi

                           

 

    Conform  mediafax.ro,Guvernul a făcut public proiectul rectificării bugetare potrivit căruia rectificarea este pozitivă (aproape 6 miliarde de lei), dar cu tăieri de fonduri de la SRI, SIE, STS, SPP şi Administraţia Prezidenţială.

     Potrivit proiectului, prima rectificare bugetară din 2018 arată un plus de aproape 6 miliarde de lei (faţă de prima rectificare din 2017, de un miliard de lei).

    Pentru PIB, estimările erau de 907 miliarde lei, iar după rectificare este de 945 de miliarde de lei. Estimarea bugetar este de -2,97%.

    La capitolul principii sunt prevăzute:

    Asigurarea sumelor necesare pentru proiectele de investiţii

 

 

Asigurarea sumelor necesare pentru sprijinirea mediului de afaceri

Reducerea sumelor alocate la instituţiile cu grad scăzut de utilizare a banilor alocaţi

La capitolul Ordonatori cu rectificarea negativă mai mare de 10 mil. lei se află:

Serviciu Român de Informaţii
Ministerul Dezvoltării
Ministerul Apelor şi Pădurilor
Serviciul de Informaţii Externe
Serviciul de Protecţie şi Pază Serviciul de Telecomunicaţii Speciale
Ministerul Cercetării şi Inovării
Ministerul Energiei
Ministerul Afacerilor Externe
Ministerul Mediului Ministerul Turismului
Ministerul Tineretului şi Sportului
Administraţia Prezidenţială

Dăncilă: Sunt asigurate integral sumele pentru plata pensiilor şi salariilor 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că, prin rectificarea bugetară din luna august, se asigură toate sumele necesare pentru acoperirea pensiilor şi salariilor pentru acest an.

"Pentru a risipi toată zvonistică întreţinută artificial privind banii de pesnii si salarii, sunt asigurate integral sumele necesare pentru plata pensiilor şi salariilor până la sfţrşitul anului. Pensiile pe care tocmai le-am majorat au acoperire integrală în buget", a declarat Viorica Dăncilă.

Şeful Executivului a prezentat proiectul de rectificare bugetară. Aceasta este pozitivă, iar reduce de fonduri există la serviciile secrete şi la Administraţia Prezidenţială.

"Am prevăzut creditele bugetare şi de angajament necesare pentru sprijinirea mediului de afaceri, în special prin scheme de ajutor şi garanţii de stat. Am redus doar acolo unde a existat un grad scăzut de utilizare a banilor alocaţi. Am decis să-I repartizăm cu prioritate către educaţie şi sănătate", a mai spus premierul.

Bani în plus la Sănătate şi Educaţie. Guvernul anunţă achiziţia de echipamente medicale

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi proiectul de rectificare bugetară, care prevede un plus de 178,1 milioane lei pentru Educaţie şi 891,1 milioane lei pentru Sănătate.

178,1 milioane lei au fost alocaţi la Educaţie pentru: burse pentru elevi şi studenţi, investiţii la unităţile de învăţământ, granturi pentru învăţământul secundar (Banca Mondială), aulă şi sală de conferinţă la Universitatea Politehnică Bucureşti, finalizarea Corpului C al Facultăţii de Drept şi al Facultăţii de Ştiinţe Umaniste la Universitatea Valahia din Târgovişte, finalizarea sediului central al Universităţii din Piteşti - Corp B.

Totodată, la Sănătate au fost alocaţi în plus 891,1 milioane lei pentru achiziţionarea de echipamente pentru mame şi copii: 300 incubatoare, 300 aparate de testare auditivă la nou-născuţi.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat investiţii în programe de sănătate publică, echipamente pentru unităţile de urgenţă, RMN, CT-uri, screening pentru bolnavii de cancer (Banca Mondială) şi pentru proiecte cu finanţare externă nerambursabile.

MAI, suplimentat cu peste 300 milioane lei pentru echipamente. Buget şi pentru 8.000 de noi posturi

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, că bugetul MAI a fost suplimentat, la rectificarea bugetară, cu 366,3 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi la cumpărarea unor echipamente pentru Jandarmerie şi Poliţie şi pentru plata salariilor a 8.000 de noi posturi de agenţi şi subofiţeri.

"La Ministerul de Interne am alocat o sumă suplimentară de 366,3 milioane de lei pentru achiziţia echipamente şi mijloace de intervenţie şi de mobilitate terestră pentru Jandarmerie şi Poliţie, dar şi pentru asigurarea salariilor pentru aproape 8.000 de noi posturi de agenţi şi subofiţeri", a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Rectificarea bugetară prevede sume în plus pentru eradicarea pestei porcine

Proiectul privind rectificarea bugetară, prezentat de premierul Viorica Dăncilă, prevede alocarea sumei de 185 milioane lei pentru ANSVSA, în special pentru eradicarea pestei porcine şi despăgubiri pentru animalele sacrificate, în condiţiile în care au fost omorâţi aproape 50.000 de porci.

"În domeniul agriculturii, inclusiv ANVSA, am alocat suplimentar 85 milioane lei şi peste 110 milioane lei pentru eradicarea pestei porcine. Aceşti bani vor fi folosiţi inclusiv pentru plata despăgubirilor fermierilor", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Preşedinte Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Răducu Brănescu, a anunţat, miercuri seară, că se înregistrează 524 de focare de pestă porcină africană în toată ţara, fiind omorâţi în total 49.816 porci.

"Prin ordin al prefectului s-a constituit o comisie cu reprezentanţii desemnaţi, conform prevederilor legale, care au stabilit nivelul de despăgubire real pentru fiecare porc. Până la acest moment pot să spun că s-au finalizat 51 de dosare de despăgubire fiind plătită suma de 130.000 de lei. De asemenea, sunt în procedură de evaluare alte 86 de dosare", a mai spus preşedintele ANSVSA.

Dăncilă: Avem suplimentare de fonduri pentru "Rabla", pentru acordarea a încă 30.000 de tichete

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că au fost alocaţi bani în plus, la rectificarea bugetară, pentru programul "Rabla" cu scopul acordării a încă 30.000 de tichete pentru achiziţia de autoturisme. Aceasta a precizat că sumele sunt duble comparativ cu anul trecut.

"Avem o suplimentare importantă de fonduri pentru programul Rabla, privind acordarea a încă 30.000 de tichete pentru achiziţia de autoturisme. Astfel vom ajunge la 50.000 de tichete alocate în acest an programului Rabla, dublu faţă de anul 2017", a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă susţinută joi la Palatul Victoria.

Şeful Executivului a adăugat că Guvernul va demara un program "pentru înnoirea aparaturii electrocasnice pentru a încuraja achiziţia de aparate performante cu consum redus de energie".

Suma alocată suplimentar de Executiv pentru aceste două programe se ridică la 230 de milioane de lei.

Bugetul Transporturilor, suplimentat. Podul Agigea - Constanţa şi DN 18, printre ţintele Guvernului

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi seară, că pentru prima oară în ultimii patru ani Transporturile vor primi mai mulţi bani la rectificarea bugetară, respectiv suma de 170,5 milioane lei.

„Pentru prima dată în ultimii patru ani, Transporturile vor primi bani în plus la rectificarea bugetară. Sumele suplimentare sunt destinate susţinerii proiectelor de investiţii din domeniul infrastructurii de transport dar şi pentru achiziţia unui simulator de zbor pentru Şcoala de Aviaţie”, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă susţinută joi la Palatul Victoria.

Prin suplimentarea de la Transporturi se asigură sumele necesare pentru finalizarea modernizării DN 18, pe segmentul Baia Mare - Sighetul M. – Iacobeni (90 de kilometri), finalizarea reabilitării Podului Agigea - Constanţa, construcţia unui pod peste râul Vedea şi începerea unei lucrări de cale ferată Râmnicul Vâlcea – Vâlcele, lucrare care trenează de peste 15 ani, a mai explicat Dăncilă.

Toate schemele de ajutor de stat de tip „gROwth”, finanţate la rectificarea bugetară

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, la Palatul Victoria, că Executivul a asigurat la rectificarea bugetară resursele financiare „pentru toate schemele de ajutor de stat, adoptate de către Guvern, destinate populaţiei şi mediului de afaceri".

„Aici a fost repartizată o sumă suplimentară de 250 de milioane lei pentru susţinerea schemei de ajutor de stat pentru investiţiile mai mari de 3 milioane euro, pentru Programul „Investeşte în tine” pentru acordarea de împrumuturi fără dobândă fără români, dar şi pentru restituirea accizei la motorină pentru transportatori”, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă susţinută joi seara la Palatul Victoria.

Aceasta a adăugat că în rectificarea bugetară sunt prevăzute şi credite de angajament a căror valoare se ridică la suma de 1,8 miliarde lei pentru programul Start-up Nation şi pentru mai multe programe "gROwth".

 

** --http://www.mediafax.ro/politic/rectificare-bugetara-pozitiva-guvernul-taie-bani-serviciile-secrete-cotroceni-bani-plus-sanatate-educatie-dancila-asigurate-integral-sumele-plata-pensiilor-salariilor-document-17379489

 

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate Rectificare bugetară pozitivă, dar Guvernul taie bani de la serviciile secrete şi Cotroceni.