Total Media News

A început Forumul Economic Mondial de la Davos PDF Imprimare Email
Marţi, 23 Ianuarie 2018 16:18

                                    

  Conform  mediafax.ro,economia lumii o duce mai bine ca oricând după criză şi creează mai mulţi miliardari ca niciodată. Un semn al prosperităţii sau al unui sistem economic stricat?

Elita mondială este concentrată zilele acestea în staţiunea montană Davos, din înzăpezita Elveţie, acolo unde caută soluţii pentru cum să facă lumea mai bună, în condiţii nemaiîntâlnite în ultimul deceniu: economia lumii o duce bine, poate chiar prea bine, iar populismul, spaima de anul trecut, este în regres. Însă problema căreia nu i s-a găsit soluţie, creşterea inegalităţii, persistă, scrie zf.ro.

Cum inegalitatea este adesea asociată cu globalizarea, unul din scopurile Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos de anul acesta este reconstruirea încrederii în globalizare. De aceea unul dintre invitaţii de marcă ai summitului este preşedintele american Donald Trump, liderul celei mai mari economii mondiale, un politician şi om de afaceri care a profitat din plin de frustrarea provocată de inegalitate pentru a ajunge la putere. Un alt invitat special este Narendra Modi, premierul Indiei, cea mai mare democraţie din lume. Discursul său va deschide summitul care anul acesta are tema „Crearea unui viitor comun într-o lume fracturată“.

 

 

Economia lumii creşte în cel mai rapid ritm din ultimul deceniu, iar prognozele indică rezultate financiare excelente pentru companii. Optimismul investitorilor de pe bursă este la maximul ultimilor opt ani, scrie Bloomberg. Bursele de acţiuni au crescut deja cu 3.400 de miliarde de dolari de la începutul anului. Pe unii economişti, această exuberanţă îi sperie.

 

 

 

**  sursa  -  --http://www.mediafax.ro/economic/inceput-forumul-economic-mondial-davos-economia-lumii-duce-bine-oricand-dupa-criza-creeaza-multi-miliardari-niciodata-semn-prosperitatii-unui-sistem-economic-stricat-16949934

 

 

 

 

 

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Actualitate International A început Forumul Economic Mondial de la Davos