Total Media News

Idei de afaceri la tara: cultivarea trandafirilor pentru dulceata PDF Imprimare
Marţi, 07 Februarie 2017 14:39

 

                                            

 

    Trandafirul de dulceata a inceput sa fie cultivat in India, in vremea imparatilor moguli. In prezent, Iran, India, Egipt, China, Franta si Rusia sunt printre cele mai importante tari producatoare de ulei, apa si concentrat de trandafiri. Marocul este renumit si el in productia de apa de trandafiri.

     Bulgaria, Turcia, Franta si Italia sunt principalele tari in care trandafirul Rosa Damascena este cultivat pe suprafete intinse, in special pentru productia uleiurilor volatile. Peste 10 tone de ulei parfumat sunt extrase anual din trandafirii cultivati in special in aceste tari.

Din anul 2015 au inceput sa se acorde fonduri europene nerambursabile pentru cultivarea de trandafiri pentru dulceata, motiv pentru care piata este in continua crestere in acest domeniu. Valoarea proiectelor este cuprinsa intre 100.000 si 900.000 euro, de aceea este un moment prolific sa te gandesti serios daca doresti sa faci si tu acest pas.

 



Trandafirii pentru dulceata nu sunt pretentiosi in ceea ce priveste altitudinea sau solul si nici temperatura. Pentru infiintarea de plantatii de trandafiri de mari dimensiuni, trebuie avut in vedere ca locul ales sa nu fie umbrit de copaci sau garduri vii, deoarece trandafirii au nevoie de soare cel putin pe durata primei parti a zilei. Pentru o inflorire abundenta, planta are nevoie de temperaturi cuprinse intre 15 si 30°C.

 

**  continuare  +  sursa :--  http://ideideafaceri.manager.ro/articole/afaceri-agricole/idei-de-afaceri-la-tara-cultivarea-trandafirilor-pentru-dulceata-17483.html?utm_source=rev-om_afaceri-06022017&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&uid=694785

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Consumator Idei de afaceri la tara: cultivarea trandafirilor pentru dulceata