Total Media News

Cartea ZÂMBETUL LEGENDEI, lucrare dedicată lui NICOLAE MANEA va fi lansata pe 9 martie PDF Imprimare
Duminică, 24 Ianuarie 2016 13:40

 

                             

      În data de 9 martie va vedea lumina tiparului cartea ZÂMBETUL LEGENDEI, lucrare dedicată fostei glorii giuleștene, NICOLAE MANEA, cel care și-a petrecut cea mai mare parte din viață la RAPID, în postura de jucător, antrenor și conducător.
      Lansarea va avea loc în incinta Sălii Sporturilor Rapid, începând cu ora 18.00.

       La eveniment sunt invitați să participe suporteri ai Rapidului și nu numai, iar cei prezenți vor avea ocazia să asculte câteva cuvinte rostite de către glorii ale clubului giuleștean, foști antrenori, coechipieri, elevi, sau simpli prieteni ai celui supranumit cândva “Ghepardul din Giulești”.


                

................

 

 

   “Mi-am propus ca această lucrare să transmită emoție și să îl transpună pe cititor chiar în pielea personajului. Nu poate fi o carte tristă, pentru că, în întreaga viață, indiferent de situație, Nicolae Manea a fost ca o sticlă cu șampanie căreia tocmai i-a sărit dopul. Zâmbetul acela, permanent întipărit în colțul gurii, trebuie să rămână ca o amprentă, pe fiecare filă. Am încercat să respect datele exacte și locurile unor întâmplări, dar din ele să extrag esența, pentru că sunt povești și amintiri neștiute, pe care publicul larg n-avea de unde să le afle și nici cum să le observe din înaltul tribunei. Păcat că această carte n-a apucat să fie povestită chiar de către personaj, ci a trebuit să o <> noi, cei care am rămas în urma lui!”
Lucian Ionescu (autorul cărții)

 

Răsfoind printre capitole:

 

“Vise împlinite: jucător la Rapid, ciocolată cu rom gratuită și nota 5 la istorie!”

 

 “Tribuna prăbușită, spiritul din tricourile transpirate, valiza din lemn și șutul în noada adversarului”.

 

“Cojocul <> împărțit la patru, debutul oficial la Rapid și pauza de odihnă din vestiarul adversarilor”.

 

“Fuga nebunului peste gardul de la spital, lacrimile lui Motroc și penaltyul la care a renunțat Popică. Așa arăta o semifinală cu Steaua”.

 

“Nae Manea l-a refuzat pe Dobrin, a driblat-o pe Dinamo și a confiscat un frigider trimis de Nicu Ceaușescu“.

“Soția Vicky bate spectatorii, iar Nae e depășit în cursa pe șine de antrenorul Bazil Marian”.

“După doar șase luni a evadat de la Steaua, chiar în timpul unui meci, iar la restaurant și-e transformat șoseta în evantai”.

“Giuleștenii omoară statistica în meciul cu Dinamo Victoria. <> Promovare cu 16 goluri înscrise de Nae Manea”.

“Feroviarii își rescriu istoria încasând 9 goluri la Hunedoara, apoi întorc scorul de la 0-2 cu echipa familiei Ceaușescu. <<ăsta e="" rapidul="">>”.

“Arestări înaintea unui meci cu Dinamo, ca în vremea lui Baratki și cum l-a păcălit Jean Păduranu să se transfere la Gloria Bistrița”.

 

     **   Tinand cont de faptul ca tirajul nu va fi foarte mare cei ce vor dori sa achizitioneze acest volum trebuie sa fie destul de pragmatici .

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Fotbal Cartea ZÂMBETUL LEGENDEI, lucrare dedicată lui NICOLAE MANEA va fi lansata pe 9 martie