Total Media News

Ungaria - Romania , Duelul Orgoliilor ! PDF Imprimare
Joi, 03 Septembrie 2015 23:16



    Romania infrunta din nou astazi Ungaria , in lupta pentru biletele EURO 2016.

   Meciul tur disputat pe National Arena , s-a terminat la egalitate 1-1 , datorita unui gol egalizator din partea oaspetilor , venit foarte tarziu. De asemena , echipa noastra a dominat si merita sa obtina cele trei puncte.

 

 

 

   Astazi , pe Groupama Arena ,stadionul lui Ferencvaros Budapesta, la ora 21.45 , se da o batalie intre doua natiuni vecinie, rivale. Un duel ce inseamna enorm pentru ambele tari .

Inaintea acestei partide situatia in grupa noastra sta astfel :

Echipa
MJVEÎGMGPGPct
 România 6 4 2 0 7 1 +6 14
 Irlanda de Nord 6 4 1 1 8 4 +4 13
 Ungaria 6 3 2 1 5 3 +2 11
 Insulele Feroe 6 2 0 4 4 8 −4 6
 Finlanda 6 1 1 4 5 8 −3 4
 Grecia 6 0 2 4 2 7 −5 2

 

In cazul in care nationala noastra va obtine victoria sau un rezultat de egalitate , in mare proportie ar fi sigura de biletele pentru EURO 2016 - Franta .

In caz contrar , echipa noastra  , in cazul unei infrangeri pe terenul vecinilor nostrii , va infrunta intr-un meci decisiv Grecia , luni seara pe National Arena,  intr-un meci in care Grecia cu siguranta va dori sa isi repare moral , grav afectat in aceste preliminarii , obtinand 2 puncte in cele 6 partide partide disputate pana acum.

 

 

Formula probabila pe care Anghel Iordanescu o va alinia (4-2-3-1 ) :  Pantilimon -  Matel , Chiriches , Goian , Rat - Prepelita , Hoban - Torje , Sanmartean , Chipciu - Keseru


Printre absentele de marca ale echipei noastre , se numara Ciprian Marica , vizibil deranjat de neconvoarea sa , si Cristian Tanase , proaspat transferat in China .

 

\

 

Din punct de vedere istoric,  echipa noastra nationala sta destul de bine.România nu a mai pierdut în fața Ungariei din 1981

În 1947, ungurii au venit la București pentru un meci din Cupa Balcanică. Au câștgat cu 3-0, cu două goluri marcate de Puskas. Anul următor, tricolorii au înregistrat cea mai severă înfrângere din istorie: 0-9 cu Ungaria, în deplasare. Câteva luni mai târziu, maghiarii au câștigat și meciul retur, cu 5-1.

România a evitat câțiva ani Ungaria, iar în 1952 au făcut o figură frumoasă în fața vecinilor la Jocurile Olimpice de la Helsinki, unde au cedat greu, cu scorul de 2-1. Maghiarii au câștigat aurul olimpic și nu au mai pierdut niciun meci până la finala Cupei Mondiale din 1954, când au cedat cu 2-3 în fața Germaniei, rezultat considerat și azi drept una dintre cele mai mari suprize din istoria fotbalului.

Ungurii au învins cu 5-1 România în 1954 și cu 2-1 în 1958, în fața a peste 100.000 de suporteri, pe stadionul ”23 August”, ambele succese fiind înregistrate în partide amicale. Șase ani mai târziu, România a plecat neînvinsă pentru prima oară din Ungaria, scor 0-0, însă maghiarii erau în continuare o formație redutabilă, atingând sferturile de finală la Cupa Mondială atât în Chile (1962), cât și în Anglia (1966, când au eliminat campioana mondială Brazilia).

România și Ungaria au disputat trei meciuri de foc în sferturile de finală al Campionatului European din 1972. Tricolorii au ratat o calificare istorică în semifinale, după două remize și un eșec, cu 1-2 (n.r. – golul decisiv a fost marcat în ultimele clipe ale jocului), la Belgrad.

Cele două formații s-au confruntat și într-un amical disputat în America de Sud, la Bogota, în 1980. Parida s-a îcheiat nedecis, scor 2-2. În calificările pentru Cupa Mondială din 1982, tricolorii au cedat cu 1-0 la Budapesta și au izbutit doar o remiză ”albă” pe teren propriu. ”Blestemul maghiar” împlinea o jumătate de secol, perioadă în care România nu a reușit să învingă reprezentativa vecină.

Au urma două decenii de declin pentru unguri, dar nicio întâlnire cu românii. ”Generația de aur” a tricolorilor a mers la Cupele Mondiale din 1990, 1994 și 1998, în timp ce maghiarii au început să rateze calificare după calificare. Ultima prezență a Ungariei la un turneu final major datează din 1986.

În 1998, România a ratat de puțin prima victorie pe terenul ungurilor, fiind egalată în ultimele minute în primul meci din preliminariile pentru Euro 2000. Scor final: 1-1. Câteva luni mai târziu, la București, România a obținut prima victorie după o pauză de aproape 70 de ani în fața selecționatei maghiare: 2-0, prin golurile marcate de Adrian Ilie și Dorinel Munteanu.

Cele două reprezentative s-au duelat și în campania următoare, cea pentru Cupa Mondială din 2002. România s-a impus lejer în ambele meciuri, cu același scor, 2-0.

Echipa noastra nationala va fi incurajata si de circa 1100 de suporteri ce au facut deplasarea la Budapesta.


 

Lotul echipei noastre pentru meciurile cu Ungaria si Grecia

 

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland), Silviu Lung jr. (Astra Giurgiu)
 
Fundași: Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheș (Napoli), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moți (Ludogorets), Dorin Goian (Asteras), Iasmin Latovlevici (Genclerbirligi), Răzvan Raț (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo), Paul Papp (FC Steaua București)
 
Mijlocași: Andrei Prepeliță (Ludogorets), Mihai Pintilii, Claudiu Bumba (Hapoel Tel Aviv), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Adrian Popa, Alexandru Chipciu (ambii FC Steaua București)
 
Atacanți: Florin Andone (Cordoba), Claudiu Keșeru (Ludogorets), Denis Alibec, Constantin Budescu (ambii Astra Giurgiu)
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Fotbal Ungaria - Romania , Duelul Orgoliilor !