Total Media News

O jucătoare de tenis de 16 ani din România suspendată de Agenţia Naţională Anti-Dopingi PDF Imprimare
Duminică, 05 Aprilie 2015 09:14

 

                                     

     Elena Mădălina Căpraru (16 ani) este prima jucătoare de tenis suspendată pentru dopaj de la înfiinţarea Agenţiei Naţionale Anti-Doping, în 2005, a punctat pentru ProSport Valentina Alexandrescu, director general Direcţia de Testare şi Programe Social Educative în cadrul ANAD. Junioara practica în paralel tenis şi culturism, era legitimată la clubul Dacia Galaţi, la tenis, iar testul a fost efectuat pe 28 septembrie 2014, în cadrul Campionatului Naţional de Seniori, Women Physique şi Perechi - Culturism & Bikini, organizat la Cluj. după ce a terminat pe poziţia a treia categoria "BIKINI FITNESS 172 cm".

    "A fost testată la Campionatul Naţional de Culturism, la solicitarea făcută de Federaţia de Culturism", a precizat Valentina Alexandrescu, explicând că sportiva avea dublă legitimare, la culturism şi tenis. După depistarea pozitivă, la proba A, "sportiva şi-a recunoscut vina, a mărturisit că a primit o pastilă care conţinea această subtanţă de la antrenorul de la clubul de tenis, care la rândul său a recunoscut cele întâmplate. Elena Căpraru a renunţat la proba B", a conchis oficialul ANAD.

 

 

 

Judecată după vechiul cod, în vigoare în 2014

 Elena Căpraru a primit, la Comisia de Audieri, o suspendare de doi ani, însă după contestaţie, pedeapsa a fost redusă la un an. "Cazul a fost gestionat potrivit prevederilor codului vechi, în vigoare în 2014. Codul nou prevede patru ani de suspendare pentru sportivul aflat la prima abatere cu susbtanţe nespecifice", a explicat pedeapsa aplicată Valentina Alexandrescu. "Cred că era la primul test", a răspuns reprezentanta ANAD, întrebată dacă Elena Mădălina Căpraru a fost testată şi la solicitarea Federaţiei Române de Tenis.

  28  de teste, dintre cele 3.000 de controale efectuate de Agenţia Naţională Anti-Doping în 2014, au vizat jucători sau jucătoare de tenis, a punctat Valentina Alexandrescu. "Există criterii care determină sporturile cu grad de risc ridicat, tenisul nu este unul dintre ele şi nu este una dintre disciplinele cele mai testate", a recunoscut directoarea Direcţiei de Testare ANAD.

Antrenorul Laurenţiu Basarab, cel care a recunoscut că i-a dat sportivei sale pastilele, a fost suspendat pe viaţă, pentru administrarea de substanţe interzise unui minor. "Potrivit legislaţiei actuale, antrenorul nu mai are voie să se asocieze cu niciun sportiv: dacă un sportiv legitimat se antrenează în privat sau la stat şi se prezintă cu un antrenor sancţionat pentru dopaj sau care a avut o încălcare a unei prevederi anti-doping şi se prezintă la un concurs, este notificat automat şi dacă nu renunţă la colaborare, va fi sancţionat", a punctat Valentina Alexandrescu.

 

 

 

**  sursa  -- http://www.prosport.ro/alte-sporturi/tenis/prima-jucatoare-de-tenis-din-romania-suspendata-de-agentia-nationala-anti-doping-are-16-ani-si-isi-incerca-norocul-in-doua-sporturi-14103333

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Sporturi individuale O jucătoare de tenis de 16 ani din România suspendată de Agenţia Naţională Anti-Dopingi