Total Media News

Bistrița Business – Din România antreprenorilor PDF Imprimare
Miercuri, 01 Aprilie 2015 14:19

                       
                                 

 

   În data de 26 martie 2015, în Saloanele Hotelului Metropolis din Bistrița, evenimentul  Bistrița Business ediția a III – a s-a bucurat de prezența a peste 160 de participanți printre care s-au numărat oameni de afaceri, reprezentanți ai administrației publice județene, reprezentanţi ai ONG-urilor, oameni politici şi mulţi tineri, interesați de temele aduse în discuție.

   Bistriţa Business este un proiect prin care se dorește coagularea de forțe ale antreprenoriatului local, care să dezvolte proiecte comune și de sprijin reciproc în noua mentalitate de business.

   ”Conferințele Bistrița Business au ca scop stabilirea unor relații și parteneriate între oameni de afaceri, precum și dezbaterea temelor și problematicilor din mediul antreprenorial românesc”, a declarat Gabriela Montoiu, manager al Prompt Communication și fondator al acestei platforme de dezbatere dedicată comunității de business și nu numai.

 

 

                              

Cea de-a treia ediţie a evenimentului „Bistriţa Business” a fost organizată de agenția Prompt Communication în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud și  Asociaţia Naţională a Antreprenorilor. 

            Conceptul Bistriţa Business a fost lansat în premieră, în Bistriţa-Năsăud, în octombrie 2013. Primele două evenimente Bistrița Business desfășurate în anii 2013 - 2014 s-au bucurat de prezența unor personalităţi ale mediului de afaceri: dl. Emanoil Viciu, inginer diplomat, dl. Marius Cotor, managing director compania Leoni Bistriţa, dl. Emil Iugan, director al companiei M.I.S.–Grup, d-na Cristina Chiriac, Preşedintele Asociației Naționale a Antreprenorilor, Ambasador al Antreprenoriatului Feminin din România şi specialişti din diverse domenii printre care s-au numărat Radu Soviani, economist, jurnalist, cercetător, dr. Călin Sabac, dr. Cristian Andrei, Lucia Man, consultant Ascendis, Monica Mureşan, secretar general Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud etc.

În cadrul celei de-a treia ediții a Bistrița Business au fost prezentate povești de succes din mediul de business bistrițean,  modalități de finanțare prin bursă, relația presă – business, dar si priorități ale dreptei românești pentru susținerea noii economii.  Moderatorul acestei conferințe a fost Amedeo Ene, jurnalist la Realitatea TV. 

Emanoil Viciu, fostul director general al grupului Teraplast le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa creativităţii în afaceri și despre modul în care el a reușit să își dezvolte o nouă afacere – un centru care se ocupă de design de produs – în care lucrează doar cu tineri.

Administratorul Parcului Industrial Bistriţa Sud, Iulius Dumitru, a prezentat oportunităţile pe care le oferă investitorilor un astfel de parc industrial. Liviana Tane, preşedintele Asociaţiei Jurnalism pentru Şanse Egale, a abordat problematica relației care trebuie să existe între oamenii de afaceri, presă și publicul căruia se adresează aceștia.

În cadrul celei de-a treia ediții a Bistrița Business au fost prezentate si poveștile de succes a două companii bistrițene, Rombat și RAAL, care au reușit să se dezvolte și să cucerească piețele internaționale cu produse de calitate. Ioan Repede, directorul companiei Rombat a prezentat rețeta de succes a companiei Rombat, care a reușit să se transforme dintr-o firmă socialistă falimentară într-o companie competitivă de succes, printre factorii dezvoltării regăsindu-se viziunea conducerii, angajamentul pentru dezvoltarea companiei, orientarea pe calitate, dezvoltarea și motivarea angajaților. Clement Ivănescu, strategies director al RAAL, a prezentat modalitățile prin care compania RAAL a reușit să se dezvolte și să producă radiatoare pentru clienți precum John Deere si McLaren.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor din România, Cristina Chiriac, a adus în discuție proiectele asociației dar și importanța voluntariatului și a necesității unei voci unitare din partea mediului antreprenorial din România.  

Preşedintele Asociaţiei Brokerilor din România, Dan Paul, a explicat modalitățile prin care companiile pot fi finanțate prin Bursa de Valori Bucureşti, riscurile şi beneficiile listării unei companii pe bursă.

Yang Zhaoyu, prodecan al Institutului Confucius, a vorbit despre modul de predare al  managementului afacerilor în China.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, premier desemnat al PNL, a vorbit despre priorităţile dreptei pentru susţinerea noii economii.

Primvicepreședintele PNL a declarat faptul că „România este într-o competiţie dură pentru resurse, pentru capital, pentru forţă de muncă, o competiţie şi în cadrul UE, şi în afara ei şi fără o creştere economică capabilă să reducă decalajele nu vom rezolva nimic.” Cătălin Predoiu a subliniat faptul că ”doar cu o creştere economică de 5% în fiecare an din următorii 10 ani, vom ajunge la nivelul de trai al altor ţări din Uniunea Europeană”.

Evenimentul Bistrița Business ediția a III-a a reușit prin complexitatea și diversitatea temelor dezbătute să atragă atenția și chiar să prezinte soluții în ceea ce privește unele problematici ale mediului de afaceri: încurajarea creativităţii și a inovaţiei, insuficient valorificate în mediul de afaceri din România, găsirea celor mai eficiente metode de promovare a afacerilor, modalități prin care se pot depăși dificultățile cu care se confruntă antreprenoriatul în România, posibilitatea de a dezvolta o afacere printr-un sistem de management eficient.   

Com. de Presa
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii Bistrița Business – Din România antreprenorilor