Total Media News

Proiectul Universiada de vară 2021 la Bucureşti PDF Imprimare
Marţi, 31 Martie 2015 23:27

                            

     Candidatura României pentru organizarea Universiadei de Vară din 2021, la patru decade distanţă de prima şi singura competiţie sportivă de asemenea anvengură găzduită de Bucureşti, va fi anunţată oficial, pe 10 martie, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

       Nadia  Comăneci,  Andreea Răducan, Mihai Covaliu şi Eric Saintrond - Secretarul General al Federaţiei Internaţionale a Sportului Universitar (FISU) vor face lobby pentru realizarea acestui obiectiv, denumit de către promotori "proiect de ţară". Conferinţa de lansare a candidaturii este susţinută de asociaţiile Student Sport şi ”Vasile  Tomoiagă”. Preşedintele României acordă susţinerea acestui proiect, înainte ca memorandumul oficial să fie transmis Guvernului, instituţie care trebuie să girezen depunerea  candidaturii către Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar (FSSU) şi să achite taxa de înscriere, în valoare de 10.000 de euro, până pe data de 31 martie 2015.

 

 


Atletism, baschet, scrimă, fotbal, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, judo, nataţie, sărituri în apă, polo, tenis de masă, tenis şi volei sunt disciplinele standard din programul Universiadelor de Vară, iar pe lista sporturilor obligatorii se va regăsi, din 2017, şi taekwondo, iar din 2019, şi proba de tir cu arcul.


Cred  că  România  are  nevoie  de  acest  proiect  din  toate  punctele  de  vedere. România este ceea ce noi transmitem despre ea, iar sportul de performanţă ne-a făcut să existăm peste tot în lume. Vrem să fim cunoscuţi ca o ţară a campionilor”, a punctat Adrian Socaciu, fondator şi preşedinte al Asociaţiei Student Sport.

În 1981, an în care România a găzduit Universiada de Vară, delegaţia tricoloră a terminat pe doi în clasamentul general pe medalii, cu 67 de clasări pe podium, dintre care 30 pe cea mai înaltă treaptă - după URSS. Universiada este o competiţie mondială, organizată din doi în doi ani, care şi-a făcut debutul în 1959, printr-o întrecere găzduită de Torino, iar România are o istorie bogată în această competiţie: se află pe locul nouă în clasamentul mondial pe medalii la Universiadele de Vară - cu 144 de distincţii de aur, 122 de argint şi 137 de bronz.




**  sursa - http://www.prosport.ro/alte-sporturi/alte-sporturi/proiectul-universiada-de-vara-2021-la-bucuresti-sustinere-prezidentiala-de-la-klaus-iohannis-13942519

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport Proiectul Universiada de vară 2021 la Bucureşti