Total Media News

Politistii au protestat ieri : ei vor BANI mai multi PDF Imprimare
Joi, 04 Decembrie 2014 14:26

 

                

   **  foto  :  B1 TV

 

    Politistii din cadrul Federatiei Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania "Alexandru Ioan Cuza"  au   pichetat , miercuri, Ministerul de Finante si ameninta ca vor continua protestele pana ce solicitarile lor vor fi solutionate.

  In ciuda frigului de afara, cateva zeci de politisti din toata tara s-au prezentat miercuri dimineata in fata ministerului cu pancarte si portavoce la care au cerut indepartarea coruptiei din sistem si acordarea drepturilor salariale.Simbolic, doi dintre sindicalisti si-au prins un lant de picioare.Printre revendicarile protestatarilor se numara acordarea celui de-al 13-lea salariu, a primei de vacanta, precum si a salariilor compensatorii care nu s-au mai dat inca din 2009, fiind suspendate.

De asemenea, ei se plang ca nu li s-au marit salariile din 2007 si nici nu a fost acoperita inflatia, asa ca ei cer ca macar anul viitor situatia sa se schimbe."La actiunea de astazi (miercuri - n. red.) participa aproximativ 500 de membri ai federatiei noastre.

Oamenii doresc sa-si recupereze drepturilor salariale pierdute in ultimii ani. Este vorba de cel de-al 13-lea salariu si de primele de vacanta.

 

Speram ca pe parcursul acestui miting sa fim chemati de reprezentantii Ministerului Finantelor la discutii. Cel mai bine ar fi fost sa putem dialoga chiar cu ministrul Finantelor, Maria Petrescu, insa am inteles ca domnia sa este prezenta la sedinta de Guvern. In orice caz, vrem un dialog social real, deoarece pana acum a fost doar mimat de catre angajator", a declarat presedintele FSDPR, Iulian Surugiu, citat de Agerpres.

Protestatarii si-au trimis negociatori la Ministerul de Interne, dar ministrul Gabriel Oprea le-a spus ca rezolvarea problemelor nu depinde de el, ci de Ministerul de Finante, Ioana Petrescu.

 

.**  sursa  :--http://www.ziare.com/stiri/proteste/politistii-protesteaza-in-lanturi-la-ministerul-de-finante-fara-coruptie-in-sistem-1336647

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate Politistii au protestat ieri : ei vor BANI mai multi