Total Media News

Dinamo are un nou bazin de inot PDF Imprimare
Marţi, 11 Noiembrie 2014 09:19

                  

              Primarul  Neculai  Ontanu ,alături de domnul viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne- Gabriel Oprea, ministerul Tineretului și Sportului- Gabriela Szabo, primarul  Bucurestiului - Oprescu     , Dobre  Alexandra  - presedinte Oranizatia de studenti  a  UNPR  din  Romania,  și președintele  Federației Române de canotaj și al Clubului Sportiv Dinamo, Elisabeta Lipă au inaugurat luni, 10 noiembrie a.c. Bazinul Olimpic „Anatolie Grinţescu” din incinta Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti.
Cu această ocazie, am declarat că noul bazin olimpic este realizat la standarde înalte ce permite organizarea unor competiţii de mare anvergură. Prin noua construcție sportivii au acum la dispoziție toate condiţiile necesare pentru antrenamente și pentru desfăşurarea unor evenimente sportive de talie națională și internaţională.
Am adăugat că investiția a fost realizată prin grija Guvernului României, în mod special a domnului Prim ministru Victor Ponta și a domnului Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea care s-au preocupat să pună la dispoziția sportivilor români și a iubitorilor de nataţie un bazin olimpic acoperit, parte integrantă din proiectul de modernizare a Complexului ”Dinamo”.
Am subliniat faptul că în calitate de autoritate a administrației publice locale a Sectorului 2 sunt în permanență interesat de susținerea proiectelor de dezvoltare și modernizare a sectorului 2 și a Municipiului București în general.

 


Despre însemnătatea deschiderii noului bazin olimpic pentru sportul românesc au făcut referiri și domnul viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea care a declarat că: ”asistăm la un eveniment care va rămâne cu siguranță în istoria natației, pentru că din acest moment România va putea sta la aceeași masă cu marile state ale lumii când vine vorba de întreceri sportive de mare anvergură".
La rândul lor, s-au adresat celor prezenți și doamna ministru al Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, președintele Federației Române de canotaj și al Clubului Sportiv Dinamo, Elisabeta Lipă și primarul general al Capitalei, domnul Sorin Oprescu care au subliniat faptul că implicarea Guvernului României, personal al domnului Prim - ministru Victor Ponta fost decisivă pentru finalizarea în bune condiții a unei investiții așteptate de multă vreme de sportivii români de la natație care doresc să se antreneze pentru câștigarea medaliilor la concursuri interne și internaționale.

                 Cu această ocazie pentru merite deosebite obținute în activitatea sportivă le-au fost decernate diplome de excelență înotătoarelor Anca Pătrășcoiu și Carmen Bunaciu.
În finalul evenimentului a avut loc un meci demonstrativ de polo între echipele Dinamo și Steaua.
La festivitatea de inaugurare a bazinului olimpic au participat o serie de sportivi români, precum și cadre din conducerea Ministerului Administrației și Internelor.
Bazinul de înot olimpic se află într-o clădire cu două etaje cu înălțimea de 16,4 m și suprafața de 3875 m.p., s-a ridicat pe fostul amplasament al terenului de handbal în aer liber, ce se află în spatele Tribunei a II-a, teren pe care au evoluat sportivi de prestigiu ai handbalului mondial. Dacă acest loc este predestinat marilor performanţe, atunci nataţia sau polo-ul românesc vor urca pe podiumul mondial tocmai în acest loc.
Pentru apariția unei noi generaţii de excepţie la polo sau nataţie, bazinul acoperit de înot olimpic de la Clubul Sportiv ”Dinamo” are o serie de dotări specifice pentru practicarea sportului în foarte bune condiţii şi anume:
• Subsol: spaţii tehnice, vestiare, sală de fitness şi masaj, grupuri sanitare, depozite,
• Parter: bazin de înot pentru competiţiile olimpice, bazin de antrenament, vestiare, grupuri sanitare, birouri, anexe,
• Etajul I – tribună pentru public cu 800 de locuri, vestiare, grupuri sanitare, birouri și anexe,
• Etajul II – tribună pentru persoanele cu handicap şi VIP, cabine pentru transmisiile radio şi tv, pentru presa scrisă, garderobă, cofetărie, grupuri sanitare, birouri și anexe.
Bazinul de înot pentru competiţiile olimpice are o lungime de 50 de metri şi o lăţime de 25 de metri, cu adâncimea maximă de 2 metri, iar bazinul de antrenament are lungimea de 25 de metri şi lăţimea de 12,5 metri, cu adâncimi cuprinse între 1,2 şi 1,6 metri.

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport Dinamo are un nou bazin de inot