Total Media News

Echipa națională de ciclism a României va participa în luna noiembrie la 3 curse în China PDF Imprimare
Luni, 27 Octombrie 2014 17:07

       Cine spunea că lucrurile bune se păstrează pentru final nu glumea și cu siguranță nu se gândea la echipa națională a României, care va participa în luna noiembrie la nu mai puțin de 3 curse în China, una de o zi și două pe etape.

 

                     



    Ultima competiție internațională la care a luat startul echipa națională a fost Tour of Almaty, în data de 5 octombire 2014.

Echipa va pleca spre țara Marelui Zid miercuri, 29 octombrie, urmând să ia startul în Tour of Taihu Lake între 1 și 9 noiembrie. Tour of Taihu Lake se află la a 4-a ediție, iar în cadrul celor 9 etape vor lua startul 20 de echipe din întreaga lume, miza fiind cu atât mai ridicată cu cât categoria este UCI 2.1, premiile totale puse în joc sunt de 250.000$ și se anunță și prezența unei echipe de ProTour. Deși este pe etape, formatul este puțin diferit, cele mai multe etape fiind sub formă de circuit, după cum urmează:
•1 nov. Wuxi Binhu Circuit – 111.3km
•2 nov. Kunchenghu Lake Circuit – 136km
•3 nov. Nantong – Haimen – 135.8km
•4 nov. Qidong – Chongming Island – 110.6km
•5 nov. Shuangshan Island Circuit – 129km
•6 nov. Wujin Yancheng Park – Moon Bay – 113km
•7 nov. Huzhou Taihu Resort Circuit – 126,4km
•8 nov. Changxing Circuit – 114km
•9 nov. Wujiang Circuit – 94,4km

 


tur
Itinerariul Tour of Taihu Lake, cea mai lungă dintre competițiile la care va participa echipa României

După aceea va urma în data de 11 noiembrie Tour of Yancheng Costal Wetlands, o cursă de o zi încadrată UCI 1.2, în lungime de 134,2km, la care sunt programate să participe majoritatea echipelor prezente în Tour of Taihu Lake. Ultima întrecere va fi Tour of Fuzhou, între 14 și 16 noiembrie, având 3 etape și fiind clasificată UCI 2.2.

Delegaţia României care va face deplasare în China va fi compusă din 6 sportivi: Lucian Logigan, Lars Pria, Carol Eduard Novak, Szabolcs Sebestyen, Daniel Crista și Ionuț Sdrăilă, și 3 oficiali: Ioan Sabin Andoniu (Team Manager), Arpad Santa (Mecanic) și Tibor Janosi (Maseur).

Deși nu se află pentru prima oară în tricoul naționalei de ciclism, pentru Daniel Crista (BikeXpert Racing Team) turneul asiatic va fi prima deplasare cu lotul din 2014, în afara granițelor țării. “Sunt emoționat și încântat de șansa care mi s-a oferit și știu că nu va fi ușor să alerg atâtea etape, dar sper să obțin un rezultat măcar promițător, dacă nu bun. Aș fi fericit cu o clasare în primii 10 în oricare din zile”, spune sportivul originar din Reșița. “Probabil condițiile vor fi diferite de cele cu care sunt obișnuit și mă refer la fusul orar, temperatura sau umiditatea, dar entuziasmul că mă voi afla acolo sper să fie mai puternic. Oricum, nu avem nimic de pierdut și trebuie să țintim un rezultat bun care sigur ne va mai aduce și alte invitații pe viitor”, completează acesta.

O altă prezență mai puțin previzibilă în lotul de șosea este cea a lui Lucian Logigan (Ideal-Geiger), care în 2014 a devenit campion balcanic de XCO și a câștigat mai multe competiții importante de mountain bike din România. “Chiar dacă specializarea mea e mountain bike-ul foarte multe antrenamente le fac pe șosea și am și practicat această disciplină mai des în trecut.

Însă nu am fugit niciodată un tur de 9 zile până acum și chiar dacă sunt etape relativ scurte, de maximum 140 de kilometri, condițiile de desfășurare sunt un element de noutate pentru mine. E prima oară când concurez în China și simplul fapt că va fi o diferență de fus orar de 5 ore poate să ne dea peste cap, mai ales că nu avem timp de acomodare.

Un alt exemplu ar fi și mâncarea de acolo, despre care organizatorii spun că e europeană, dar am vorbit cu Eduard Grosu care mi-a spus că singura mâncare europeană din China sunt cartofii prăjiți. Așadar, experiența va fi extrem de interesantă”, declară Logigan. “Iau această cursă mai mult ca pe un obiectiv, îmi doresc să scot un rezultat, dar nu știu ce echipe vor fi la start, așa că e greu să îmi fac o părere asupra șanselor mele”, mai adaugă sportivul din Târgu Mureș.

 

 

** sursa :--Fed. Rom. de Ciclism
               --http://velocafe.ro/echipa-de-ciclism-a-romaniei-va-efectua-un-turneu-in-china-luna-viitoare/

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Sporturi individuale Echipa națională de ciclism a României va participa în luna noiembrie la 3 curse în China