Total Media News

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, la Adunarea Tinerilor la ONU PDF Imprimare
Joi, 21 August 2014 15:54

   Ministrul tineretului şi sportului, Gabriela Szabo, a condus delegaţia României la cea de a 14-a sesiune a Adunării Tinerilor la ONU (New York, 6-8 august 2014).


                      

   În intervenţia sa, oficialul român a subliniat importanţa capacitării tineretului şi includerea sa în procesul de dezvoltare durabilă.  

   În marja vizitei, ministrul Gabriela Szabo a avut o întâlnire şi cu Trimisul Secretarului general ONU pentru tineret, Ahmad Alhendawi. Cei doi au discutat modalităţile de întărire a cooperării între România şi Trimisul special în vederea promovării tinerilor şi a identificării de soluţii cuprinzătoare la problemele cu care se confruntă aceştia în actualul context global.

   In alocutiunea sa, Gabriela SZABO a precizat ca multiculturalismul şi diferenţele dintre noi trebuie văzute ca un sprijin pentru inovaţie si înţelegere reciprocă. Ministrul Szabo a subliniat rolul sportului, al dezvoltării unei infrastructuri adecvate de sport în combaterea problemelor de sănătate, în combaterea şomajului, dar şi în susţinerea inovaţiei şi a integrării sociale.

 

Intervenţia ministrului român a reprezentat o pledoarie pentru rolul tinerilor şi sportului în combaterea inegalităţilor şi în promovarea păcii.

Reprezentantul permanent al României la ONU, ambasadorul Simona Miculescu a salutat participarea reprezentanţilor tinerilor din întreaga lume şi la această sesiune a Adunării Tinerilor la ONU, intitulată „Uniting Youth through Arts, Culture, Sports, and Travel for the development of the Post-2015 Agenda”. În intervenţia sa (link), amb. Miculescu a încurajat tinerii să acţioneze împreună şi să participe la identificarea unor soluţii pentru provocările cu care ne confruntăm.

Misiunea permanentă a României la ONU este un susţinător activ al Adunării Tinerilor la ONU, organizat de Friendship Ambassadors Foundation,  fiind girant al acestui eveniment pentru a treia oară.

 

 

 

 

 

C.d.P.

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, la Adunarea Tinerilor la ONU