Total Media News

Vassaras propus la Comisia de Arbitri a UEFA de catre FRF PDF Imprimare
Joi, 14 August 2014 21:59

     Punctul 15 de pe ordinea de zi a Comitetului Executiv al FRF de miercuri, propunerea grecului Kyros Vassaras, noul şef al arbitrilor din România, pentru funcţia de membru în Comisia de Arbitri a UEFA, a stârnit un scandal de proporţii în fotbalul românesc.


                 

   Ideea lui Burleanu şi compania este o premieră absolută pentru România şi, foarte probabil, din Europa. Nu s-a mai întâmplat, în istoria de peste 100 de ani a FRF, ca un străin să fie nominalizat pentru a ne reprezenta ţara în organismele internaţionale. Protestele n-au întârziat să apară.

   Ion Crăciunescu, fost arbitru internaţional şi şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor de la FRF, este indignat: „Este una dintre cele mai dezastruoase decizii, o ruşine pentru România! L-am susţinut pe oricare dintre conducătorii români, dar nu pot fi de acord cu aşa ceva“.
   Întrebat ce părere are despre faptul că fostul arbitru grec a cerut o perioadă de concediu chiar în startul Ligii 1, Crăciunescu s-a arătat stupefiat, dar, în acelaşi timp, l-a ironizat pe Vassaras: „Nicăieri în lumea asta nu s-a pomenit ca şeful arbitrilor să plece în concediu în mijlocul competiţiei. Probabil că arbitrajul românesc se conduce mai bine din concediu“.


Din punctul de vedere al lui Crăciunescu, Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, trebuie să răspundă unei întrebări legate de numirea lui Vassaras la CCA:  „De ce România susţine o persoană străină care a fost la UEFA şi nu a reuşit să promoveze vreun arbitru român, în special pe Balaj şi Tudor, fluieraşi cu multă experienţă?“. „La cât sunt de proşti…“

Adrian Porumboiu, fost arbitru internaţional şi şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor de la FRF, a rămas mut de uimire când a auzit ce le-a trăsnit prin cap lui Burleanu şi compania. Apoi a izbucnit: „Domnule, nu s-a mai pomenit aşa ceva nicăieri! Nici măcar Collina, cât a fost el de mare, când l-au adus în Ucraina nu l-au propus să reprezinte ţara la UEFA! De-aia se numesc federaţii naţionale: ca să propună oameni de acolo. Puteau să nominalizeze pe oricine la UEFA, dar să fie român. E un lucru foarte important“.


Adrian Porumboiu constată că noii conducători ai FRF sunt mai incompetenţi decât Mircea Sandu

Porumboiu percepe întreaga situaţie ca pe o dovadă de incompetenţă, dar şi de slugărnicie din partea noii conduceri a FRF, în frunte cu preşedintele Răzvan Burleanu: „Eu n-am nimic cu Kiros Vassaras, dar el e venit de câteva zile aici. Cum să-l şi trimiţi din partea României la UEFA? Ce-a făcut pentru arbitrajul românesc? Când au avut timp să se edifice dacă se pricepe la ceva? Lasă-l să muncească un an, să salte arbitrajul românesc, şi apoi vezi dacă merită să fie trimis acolo!“.

Fostul arbitru a devenit, cu această ocazie, un înverşunat contestatar al noii conduceri a FRF: „Ne-am bucurat toţi că am scăpat de Mircea Sandu şi, când colo, am dat de unii şi mai şi! Ce să mai zic, domnule? La mintea lor, nu mă mai surprinde nimic! Arată că sunt prea mărunţi... Aştept ca Burleanu să-i ducă acum şi micul dejun în cameră lui Vassaras. Dar nu aşa, oricum, ci cu plecăciuni! Şi haideţi să vă spun ceva: UEFA nici măcar n-o să-l aleagă pe grec în Comisia de Arbitri! Dar la cât sunt de proşti ăştia de la FRF... Pentru porcăria asta, pentru această gafă monumentală, ar trebui să-şi ia tălpăşiţa toţi de la FRF!“.

Deaconu, sabotat de Burleanu pentru că ar fi fost omul lui Mircea Sandu

Lucrurile sunt tulburi în cazul Kyros Vassaras, iar motivele pentru care Răzvan Burleanu şi oamenii săi se grăbesc atât de tare cu promovarea grecului sunt neclare. Surse din interiorul Comisiei Centrale de Arbitri au explicat pentru ProSport că Alexandru Deaconu, fostul şef al CCA până la aducerea lui Vassaras, era foarte aproape de a intra în Comisia de Arbitri a UEFA.


Răzvan Burleanu a acceptat condiţiile grecului şi şi-a pus lumea arbitrajului românesc în cap

Deaconu a participat în ultima perioadă la numeroase cursuri şi era susţinut de Mircea Sandu, care ocupă un post în Comitetul Executiv al UEFA. Acesta pare, de fapt, motivul pentru care Burleanu a decis să-l saboteze pe Deaconu: îl suspecta că este omul fostului preşedinte al FRF.

Vassaras ar fi condiţionat venirea în România de nominalizarea la Comisia de Arbitri a UEFA

Potrivit aceloraşi surse, Vassaras a condiţionat acceptarea postului de şef la CCA de nominalizarea sa la Comisia de Arbitri a UEFA! După cum se poate observa, FRF i-a acceptat condiţia. Alexandru Deaconu este, în acest moment, foarte supărat pentru modul în care a fost dat la o parte.

Totuşi, arbitrii români în activitate privesc cu o anumită speranţă către Vassaras.

 

 

 

 

**  SURSA  - prosport.ro/fotbal-intern

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Fotbal Vassaras propus la Comisia de Arbitri a UEFA de catre FRF