Total Media News

Oina recunoscuta in mod oficial ca sportul nostru national PDF Imprimare
Duminică, 06 Iulie 2014 14:53

     Anul 2014 poate fi considerat  ca fiind unul de referinta pentru istoria oinei.

                                                        

   Dupa ce au fost reusite mai multe activitati de promovare care au readus acest sport in atentia opiniei publice,de curand ,ceea ce era stiut,la modul declarativ, de intreaga tara,anume ca oina este sportul nostru national ,a fost recunoscut  in mod official .

   Astfel,prin Legea nr.96 din 01.07.2014 pentru completarea Legii educatiei fizice si sportului nr.69 /2000   oina a fost recunoscuta ca fiind sportul national al Romaniei.

   Acest lucru este prevazut in legea mai sus mentionata ,publicata in Monitorul Oficial nr.496 din 03.07.2014, act normativ  prin care este introdus programul national ,,Redescopera oina”.

    In cadrul acestui program,derulat prin intermediul Federatiei Romane de Oina,se vor desfasura activitati care sa conduca la promovare si practicarea oinei ca sport national al Romaniei.

Astfel ,prin aceasta lege se prevede posibilitatea sprijinirii Programului national "Redescopera oina"de catre stat, de structuri ale administratiei centrale, de organizatii neguvernamentale si de structuri ale administratiei locale, in vederea promovarii si practicarii jocului de oina ca sport national al Romaniei.

 

    Initiativa aparitiei unui astfel de legi a apartinut federatiei  si doamnei deputat Diana Tusa ,ulterior acest proiect fiind sustinut de catre toate partidele politice.Federatia Romana de Oina multumeste doamnei deputat precum si tuturor celor care au sustinut acest proiect de lege,inclusiv conducerii Ministerului Tineretului si Sportului  si Comitetului Olimpic si Sportiv Roman care au inteles faptul ca avem o datorie morala de a duce mai departe tot ce am primit ca mostenire de la inaintasii nostri.

    In cel mai scurt timp federatia va intocmi un plan de activitati care sa duca la punerea in practica a Programului national "Redescopera oina",astfel incat oina sa fie mai bine  cunoscutala nivel national  si practicata de un numar cat mai mare de persoane.

 

 

 

 

Duta  Gini  Andrei

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport Oina recunoscuta in mod oficial ca sportul nostru national