Total Media News

Combaterea acneei PDF Imprimare
Sanatate
Marţi, 01 Aprilie 2014 10:33

      Cel mai indicat este un tratament personalizat, dupa depistarea cauzei care a generat acneea, insa se poate incerca totusi, umatorul tratament fitoterapeutic:

              
- In primul rand e necesar un regim alimentar din care sa excludeti carnea si produsele lactate foarte grase (cascaval, telemea de oaie si de bivolita, branza topita, laptele de la tarani) si condimentele picante.
- Ca plante, e util sa beti in fiecare zi 3-4 cani dintr-un macerat la rece alcatuit din musetel, pelin, pin, salvie, ghintura, papadie, coada soricelului, mesteacan, coada calului, osul iepurelui, trei frati patati, brusture, in parti egale; se pun 2 lingurite la 1 cana de apa si se lasa la macerat 6 ore, de seara pana dimineata, se strecoara si se tine la frigider. Se scoate cate o cana cu o ora inainte de consumare pt. a ajunge la temperatura camerei.


- Extern: se fac spalaturi cu un macerat la rece din: musetel, galbenele, cicoare, hamei, in parti egale. Se face un macerat la rece de 6 ore din 50 grame de planta la 1 litru de apa; se pun comprese de 2 ori pe zi, dupa spalarea fetei.
- Trebuie combatuta constipatia, iar plantele indicate au si acest rol, pe langa cel de crestere a imunitatii (acneea e data frecvent de stafilococ, care este un germen saprofit ce traieste in mod normal pe piele si care da simptome in momentul prabusirii imunitare) si de reglare hormonala.

 

 

 

 

Dr. Craciun Otilia

**  sursa :- armonianaturii.ro
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Social Sanatate Combaterea acneei