Total Media News

Campania : Ai parcat ca un BOU PDF Imprimare
Luni, 31 Martie 2014 07:34

                  Poliția, pe locurile pentru cei cu dizabilități

 

                  

     Mașini parcate pe trecerea de pietoni, pe  locurile rezervate celor cu dizabilități sau pe spațiul verde.

    Așa arată cele mai multe dintre fotografiile postate pe pagina de Facebook a campaniei “Ai parcat ca un bou”. 

    Surprinzător este că printre autovehiculele parcate neregulamentar se numără chiar și câteva mașini aparținând Poliției. De exemplu, una dintre ele a fost lăsată pe locul rezervat persoanelor cu dizabilități, în parcarea unui supermarket din București.Campania, demarată în luna ianuarie, care îi invită pe oameni să lipească stickere  inscripționate “Ai parcat ca un bou”, pe mașinile pe care le văd parcate neregulamentar, a strâns sute de fotografii.

Inițiatorii demersului nu vor însă se se oprească aici. Tinerii lucrează acum la o aplicație pentru smartphone, cu ajutorul căreia se poate fotografia mașina parcată neregulamentar, iar publicarea pe pagina de Facebook a campaniei se va face automat, alături de coordonatele GPS.

 

Mai mult, tinerii inițiatori ai campaniei vor dezvolta aplicația astfel încât să poată memora numerele de înmatriculare, care, ulterior, să fie afișate în timp real, într-o hartă interactivă. “Cu cât suntem mai mulți susținători, cu atât cresc șansele să fim ascultați de către autorități. În cazul în care nu se întâmplă, începem să strângem 100.000 semnături și venim cu o propunere de lege care permite acordarea amenzilor pe baza materialelor foto-video făcute de către cetățeni. Și, ca să ducem nebunia până la capăt, ce ați zice dacă cel care surprinde contravenția primește drept comision un procent din valoarea amenzii, în momentul încasării ei, pe baza unui contract semnat anterior cu instituțiile statului?”, este planul tinerilor care au lansat campania.

 

 

**  sursa  :-  Yahoo News 

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Consumator Campania : Ai parcat ca un BOU