Total Media News

Min. Tineretului şi Sportului le da cu flit iubitorilor de miscare: SPORTUL DE MASA, DOAR VORBE PDF Imprimare
Duminică, 23 Martie 2014 20:14
     Oficialii Complexului Sportiv "Lia Manoliu" au decis să restrângă aproape în totalitate accesul sportivilor amatori pe pista de atletism, pe motiv că mai mulţi antrenori, mai ales tehnicieni aparţinând altor sporturi decât atletismul, au fost jenaţi de persoanele care trec pista fără să se asigure.
              
   Dintr-o dată, reprezentanţii Complexului Sportiv "Lia Manoliu" au decis să restrângă accesul "amatorilor" pe pista de atletism de lângă Arena Naţională, doar la intervalele orare 7.00 - 8.00 şi 19.30 - 20.30. Motivul? Existenţa unui ordin al Ministerului Tineretului şi Sportului care a fost dat acum mai bine de 5 ani. Nu a fost respectat niciodată. Până luni! Mai mulţi alergători, chiar şi atleţi înscrişi în cluburi afiliate Federaţiei de Atletism, au fost opriţi de paznici să pătrundă pe pistă. Nu contează că a fost construită şi este administrată din bani publici sau că principala preocupare a MTS se vrea a fi sportul de masă. "Nu avem pe cine să punem acolo să urmărească pista. Ştiţi că, dacă păţeşte cineva ceva noi suntem traşi la răspundere? Am primit zeci de sesizări din partea antrenorilor care ne-au spus că sunt incomodaţi de persoanele care nu-s atente când traversează pista", ne-a spus directorul adjunct al complexului sportiv, Nicoleta Toma.

Antrenorii de atletism, alături de alergători


"Pista de acolo ar trebui să fie de utilitate publică. E abuziv ce se face acolo!", a precizat unul dintre antrenorii de atletism prezent aproape zilnic alături de sportivul său la pregătire. "Mi-au cerut şi mie explicaţii! Ce vreţi domnule să merg cu teancul de hârtii de la federaţie să mă lăsaţi să-mi pregătesc atletul? Eu n-am nimic cu cei care vin aici şi aleargă. Nu m-au incomodat niciodată", a continuat antrenorul. "Noi susţinem sportul de masă şi credem că două ore pe zi sunt de ajuns", a adăugat Toma. "Şi dacă am vrea mai mult nu ne permite ordinul de la MTS. Vrem să asigurăm toate condiţiile sportivilor de performanţă care se pregătesc pentru competiţiile din 2016", asigură oficialul complexului. Cu toate astea sunt categorii de persoane care au drept de folosinţă chiar dacă nu sunt sportivi: arbitrii de fotbal. "Ei au făcut o cerere pe care le-am aprobat-o", spune Toma. "Auzi tu ce-mi cer ăştia, să le spun câte ore stau aici la pistă. Adică, ce-i interesează pe ei dacă rămân o oră sau două. Oricum tartanul ăsta se strică şi dacă alergăm o sută pe el şi dacă alergăm o mie. Şi, mai mult, e sub orice critică.
Din partea mea sunteţi bineveniţi!", a sărit un alt antrenor. "N-am fost lăsat să mă antrenez. Fără motiv! Sunt legitimat la un club afiliat FRA din Ardeal, le-am arătat legitimaţia dar degeaba. O să mă duc pe pista de la Dinamo să nu mai văd cum îmi strică nişte diverşi antrenamentul", ne-a povestit un atlet de top în alergare montană.

Marş de protest pe 29 martie


Sportivii amatori care sunt de obicei prezenţi pe pista de atletism de la "Lia Manoliu" vor organiza un marş de protest chiar la faţa locului, pe 29 martie, de la ora 12.00, pentru a atrage atenţia asupra măsurii, pe care ei o consideră, abuzivă. "Cred că două ore e prea puţin. Haideţi să nu-i lăsăm să ne răpească dreptul la mişcare, dreptul la o viaţă sănătoasă. Aşteptăm intervenţia ministrului Gabi Szabo", a spus unul dintre ei care a adăugat că nu a uitat declaraţiile fostei mare sportive. "Este nevoie de acordarea unei priorităţi sportului de masă cu mai multă perseverenţă, nu sporadic, la nivelul întregii ţări, şi nu numai la nivel de copii. Şi asta în paralel cu sportul de mare performanţă", declara Gabriela Szabo.

 

 

 

 

***  sursa  - libertatea.ro

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport Min. Tineretului şi Sportului le da cu flit iubitorilor de miscare: SPORTUL DE MASA, DOAR VORBE