Total Media News

Diferenta de echipare dintre armata din Ucraina si Rusia . PDF Imprimare
Miercuri, 05 Martie 2014 11:18

LONDON (Reuters) -

      Slab finantata, slab echipata  si cu liderul sau fiind vazut in apropiere de Moscova , armata Ucrainiana are probleme in conflictul aparut.

Dar , expertii spun , ca acest lucru a aparut in mod deliberat .

Fortele ucrainiene au fost implicate in  situatii de neutralizare cu fortele ruse  in special langa bazele din Crimeea , unele dintre ele fiind impartite intre Kiev si fortele ruse atasate flotei de la Marea Neagra.

Duminica ,  noul comandant al navelor din Ucraina a dezertat Crimeea , aflata acum sub controlul Rusiei .

Liderii militari ucrainieni ,  au servit o parte a carierei in Uniunea Sovietica  alaturi de colegii rusi , pana la destramarea Uniunii Sovietice in 1991.

"Defapt aceste evenimente se incadreaza bine  din pricina familiaritatii lor cu Rusii - in special   din  Crimea, unde , au  coexistat ."

 

 

                             SUPERIORITATEA COVARSITOARE a RUSILOR

Luni noapte, ambasadorul  Ucrainei la  United Nations spune ca Rusia a deplasat 16,000   in    peninsula  Crimea.

Dupa ce au mobilizat un personal de 150,000 de oameni saptamana trecuta pentru ce s-a spus la acel timp a fi exercitii , Moscova ar putea clar inrola si mai multi .

De la razboiul din Georgia din 2008 ,  forta militara a crescut cu aproximativ 30 de procente anual .

 

Cu baza in Sevastopol, flota de la Marea Neagra  contine 3 submarine ,7 distrugatoare, cinci fregate, 20 nave de patrulare , si 11 ambarcatiuni .

Alte forte navale au operat si ele in port , fiind suportul central  al operatinuilor recente impotriva piratilor marii din Oceanul Indian .

IISS estimeaza faptul ca Rusia are aproape 1,400 avioane de lupta de mai multe tipuri,  chiar daca unele sunt iesite din standardele vestice .

Ucraina afirma ca  sistemul de telecomunicatii  a fost atacat fiind folosit echipament instalat de oameni inarmati neidentificati  la un centru important in Crimea. Russia a refuzat sa comenteze aceste acuzatii venite din partea Kievului .

IISS estimeaza ca  Ucraina consuma  $2.4 billion pe an pentru aparare dar s-a chinuit sa pastreze fortele armate la un nivel bun .

 

Moscova a mobilizat  150,000 militari  saptaman trecuta, inaintea intrarii in Ucraina .

Pe hartie  Kievul detine  121 avioane de lupta incluzand MiG-29 and Su-27 dar si  Su-24 and Su-25avioane de atac.. In realitate , multe sunt la sol .

IISS estimeaza faptul ca pilotii au aproximativ 40 de ore de zbor pe an , in comparatie cu cele  60-100 for ale oponentilor Rusi .

 

 

  Traducere  si  adaptare  :  Duta  Gini  Andrei

  **  sursa : (Reporting by Peter Apps)

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Politic Diferenta de echipare dintre armata din Ucraina si Rusia .