Total Media News

Editura Evenimentul si Capital isi cere insolventa PDF Imprimare
Luni, 24 Februarie 2014 22:49

    Compania Editura Evenimentul si Capital a introdus, la Tribunalul Bucuresti, pe data de 14 februarie, o cerere de intrare in insolventa.

                               

    Compania editeaza publicatiile Evenimentul Zilei si Capital. Instanta ar putea admite intrarea in insolventa a societatii in data de 26 februarie, potrivit datelor de pe site-ul Tribunalului.In 2010, dupa preluarea celor doua publicatii de la grupul elvetian Ringier, Bobby Paunescu anunta ca intentioneaza sa investeasca 11 milioane de euro pentru dezvoltarea lor si a televiziunii de stiri Vox News.

Familia Paunescu mai detine acum doar 5% din companie, principalul actionar fiind Dan Andronic, cu o detinere de 90%, potrivit datelor de la Registrul Comertului."Saptamana trecuta am facut un efort financiar si am achitat aproximativ 2.000.000 de lei, impozite catre bugetul de stat", a declarat Virgil Munteanu, director executiv Editura Evenimentul si Capital, citat de sursazilei.ro

 

"Situatia cu care se confrunta presa tiparita, in special piata de difuzare a presei, ne-a tras un semnal de alarma si am decis ca cea mai buna solutie de protectie a publicatiilor Evenimentul Zilei si Capital este declansarea procedurii de insolventa. In anul 2013, Editura Evenimentul si Capital a inregistrat un profit operational considerabil, inregistrand astfel trei semestre in care acest indicator a fost pozitiv, ceea ce ne face sa fim increzatori in elaborarea unui plan de reorganizare care sa duca la sustenabilitatea afacerii", a mai spus Munteanu.

Criza izbucnita in urma cu 5 ani a afectat puternic industria de media din Romania, companii mari din domeniu aflandu-se in insolventa, printre care Realitatea Media si Adevarul Holding.De asemenea, au fost afectati si distribuitorii de presa, care au intrat la randul lor in insolventa. Printre acestia se numara colosul Rodipet si Press Point Distribution.

 


**  sursa  - dailybusiness.ro

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Media-Publicitate Editura Evenimentul si Capital isi cere insolventa