Total Media News

Grupul Praktiker cauta cumparatori pentru operatiunile din Romania - Pagina 2 PDF Imprimare
Marţi, 11 Februarie 2014 20:00
Index articol
Grupul Praktiker cauta cumparatori pentru operatiunile din Romania
Pagina 2
Toate paginile

 

Anul trecut, Praktiker AG, compania-mamă a grupului german, a intrat în insolvenţă.

Afacerile compa­niei de bricolaj, care a fost liderul pieţei până în 2009 (258 milioane de euro cifră de afaceri), s-au redus în 2012 la jumătate faţă de maximul atins în 2008 (306 milioane de euro), în timp ce pierderile cumulate în ultimii patru ani s-au ridicat la 48 de milioane de euro.

Praktiker are la nivel local o reţea de magazine cu 27 de magazine, a doua din România ca mărime, cu o suprafaţă de vânzare de 184.300 de metri pătraţi, potrivit raportului finan­ciar pentru anul 2012. Cele mai multe magazine au fost deschise între 2005 şi 2008, perioada de boom imobiliar. Spaţiile în care funcţionează magazinele Praktiker sunt închiriate.

Ziarul Financiar a scris în octombrie că repre­zent­an­ţii Praktiker au apelat la Casa de In­sol­venţă Transil­vania pentru servicii de restructurare financiară în afara insol­venţei, evitând astfel o procedură care în cele mai multe cazuri lezează ima­ginea companiilor şi afectează relaţiile cu partenerii. Potrivit datelor ZF din piaţa imo­biliară, Praktiker are semnate chirii cu­prin­se între 7 şi 9 euro/metrul pătrat lunar, astfel că în fiecare an compania plă­teşte chirii cuprinse între 15 şi 20 de mi­lioane de euro pentru spaţiile ocu­pate.

Praktiker concurează pe piaţa românească cu retaileri precum Ambient, bauMax, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, OBI, Kingfisher şi Leroy Merlin.

 

 

**  sursa  - MEDIAFAX.

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii Grupul Praktiker cauta cumparatori pentru operatiunile din Romania - Pagina 2