Total Media News

Se termina criza din Europa ? PDF Imprimare
Joi, 09 Ianuarie 2014 17:30
Index articol
Se termina criza din Europa ?
Pagina 2
Toate paginile

             Grecia, epicentrul crizei datoriilor de stat în urmă cu patru ani, va încerca în acest an să atragă finanţare de pe pieţe pentru a evita un nou bailout, încurajată de evoluţiile pozitive din Europa şi de scăderea costurilor de finanţare pentru statele de la periferia zonei euro.

                                                             

     Ministrul elen al Finanţelor, Iannis Stournaras, a afirmat că guvernul va reveni pe pieţele financiare în acest an pentru a acoperi o parte din necesarul de finanţare, evitând astfel cel de-al treilea pachet de bailout.

      Astfel, Atena speră să emită obligaţiuni undeva în cea de-a doua jumătate a anului, după patru ani în care necesarul de finanţare a fost acoperit de tranşele de la UE şi FMI.

      Pieţele financiare europene continuă trendul ascendent din 2013 pe un val de încredere, creşterea în valoare a acţiunilor, obligaţiunilor şi a monedei euro facilitând revenirea pe pieţe a statelor din zona euro care au fost nevoite să apeleze la pachete de bailout, transmite Bloomberg.

      Irlanda a plasat miercuri obligaţiuni de 3,75 miliarde de euro într-o emisiune suprasubscrisă de peste trei ori, după ce a încheiat un program de trei ani convenit cu UE, FMI şi BCE. Portugalia, un alt "client" al FMI, vrea să atragă joi finanţare de peste 2 miliarde euro din obligaţiuni, operaţiunea fiind suprasubscrisă de două ori înainte de închiderea ofertelor.

Băncile din Spania şi alte state de la "periferia" zonei euro se împrumută la costuri minime record, iar principalii indici ai burselor vest-europene au închis joi la cel mai ridicat nivel din mai 2008, în timp ce moneda euro este aproape de maximul ultimilor patru ani faţă de dolar.



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate Se termina criza din Europa ?