Total Media News

Romania a coborat pe locul 13 in topul mondial al vitezei medii de conectare la internet PDF Imprimare
Joi, 26 Decembrie 2013 22:39
Index articol
Romania a coborat pe locul 13 in topul mondial al vitezei medii de conectare la internet
Pagina 2
Toate paginile

 

      Romania a coborat pe locul 13 in topul mondial al vitezei medii de conectare la internet, de pe pozitia a noua la sfarsitul anului trecut, dar s-a mentinut in top 10 in Europa, dupa ce, in 2010, internetul romanesc era cel mai rapid de pe continent si al patrulea in lume.

                                            

   Viteza medie de conectare la internet in Romania, inregistrata de compania americana Akamai in raportul trimestrial "Starea Internetului", a crescut cu 3,6% in primul trimestru raportat la ultimele trei luni din 2011, la 6,6 megabiti pe secunda (Mbps), in scadere cu 0,3% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, transmite Mediafax.

   Romania a coborat, astfel, de pe locul al cincilea pana pe pozitia a opta in regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Cele mai rapide tari din afara Europei prezente in topul regional sunt Emiratele Arabe Unite, cu o viteza medie de 4,7 Mbps (locul 19 in regiune, respectiv 33 in lume) si Turcia, cu 2,9 Mbps (23 in regiune, 58 in lume).

   Topul european este condus de Olanda, cu 8,8 Mbps, urmata de Elvetia, 8,1 Mbps, Irlanda, 7,3 Mbps, Cehia si Belgia, 7,1 Mbps, Finlanda, 6,9 Mbps si Danemarca, 6,7 Mbps. Suedia se plaseaza in top cu o pozitie sub Romania, cu o viteza medie de 6,3 Mbps, urmata de Ungaria, 5,9 Mbps si Germania, 5,8 Mbps.



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie IT Romania a coborat pe locul 13 in topul mondial al vitezei medii de conectare la internet