Total Media News

" am identificat problemele cu care se confrunta sportul romanesc si domeniul de tineret, si am..... PDF Imprimare
Luni, 23 Decembrie 2013 06:54
Index articol
" am identificat problemele cu care se confrunta sportul romanesc si domeniul de tineret, si am.....
Pagina 2
Toate paginile

Astăzi, 22 decembrie 2013, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a prezentat raportul de activitate al ministerului pe care îl conduce pentru anul 2013.

                          

    Ministrul Nicolae Bănicioiu a prezentat activităţile Ministerului pentru 2013, dar şi programele şi proiectele propuse pentru anul viitor:

   “Am vrut să fim primii care facem un bilanţ al activităţilor dintr-un minister, să prezentăm reuşitele, neajunsurile şi tot ce ne-am propus pentru anul 2014. Încă de la început de an 2013, am identificat problemele cu care se confruntă sportul românesc şi domeniul de tineret, şi am încercat să luăm măsuri care încep să dea rezultate, încă din primul an de mandat. Vă anunţ cu bucurie că Hotărârea de Guvern 888/2013, am introdus noţiunea de antrenor naţional şi alte măsuri aşteptate de sportivi şi de mişcarea sportivă din România de peste 20 de ani.

     Marea noastră problemă era că până acum nu puteam plăti antrenorii naţionali şi nici sportivii loturilor naţionale. Practic noi nu încurajam decât pe cei care se lăsau de sport, şi nu pe cei care îşi doreau să practice. Este foarte bine că apreciem performanţa, dar important este să încurajăm şi pe cei care sunt încă în activitate. Am acordat indemnizaţie pentru antrenor naţional prin Ordin de Ministru, iar banii vor ajunge în cuantum de 4 indemnizaţii pentru sportivii care îi antrenează, putând atinge suma de 7200 lei/lunar, neimpozabili. Antrenorii naţionali care vor fi recompensaţi în anul 2013, vor fi cei care au obţinut locurile 1-6 la Londra. Aceste indemnizaţii vor fi acordate începând în  luna aceasta.

     Pentru 2014 vom lua în considerare Campionatele Mondiale şi Campionatele Europene. Colectivul tehnic, cel care îşi aduce aportul la reuşită în competiţii, va primi o indemnizaţie în cumul de 150% din suma primită de antrenorul naţional. Este pentru prima dată în istorie, după anul 1990, când în sport avem un act normativ privind acestă indemnizaţie, prima oară când un antrenor este remunerat pentru performanţă. Pentru sportivi, indemnizaţia va fi echivalentul indemnizaţiei de merit acordată de Academia Română, în cunatum de 1800 lei/lună. Sportivii primeau indemizaţii pe perioade scurte, de acum va fi lunară.



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport " am identificat problemele cu care se confrunta sportul romanesc si domeniul de tineret, si am.....