Total Media News

Caffe Corsini are doar un singur scop: de a raspandi cultura de cafea ca un mod de viata PDF Imprimare
Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013 21:26
Index articol
Caffe Corsini are doar un singur scop: de a raspandi cultura de cafea ca un mod de viata
Pagina 2
Toate paginile


      Pentru a realiza acest lucru, căutăm, gustăm, evaluăm și selectăm toate boabele noastre de cafea, ce provin din origini diferite, pentru a crea un gust care nu este doar rodul mașinilor și al laboratoarelor, rezultatul fiind produse cu aromă și gust specific propriu.

    
     Din anul 1950 familia Corsini s-a specializat în importul de cafea si de prăjirea acesteia. O pasiune care a condus această activitate până în ziua de astăzi.
     Originile cafelei Corsini, reprezintă produse cu aromă si gust specific propriu. Un spectru de locuri exotice îndepartate, unde fabuloase păsări colorate străpung frunzele luminescente ale copacilor gigantici din pădurile montane. Pe măsură ce vei explora lumea de cafea cu noi, veti cunoaste oameni si locuri foarte rar văzute de turistii conventionali.     Vă dorim călătorie plăcută si sperăm să vă bucurati de experiența dumneavoastră prin cultura complexă si fascinantă de cafea!

   Cafea: oameni si locuri

    Cafeaua nu este doar o plantă, ci un tovarăş nedespărţit în călătoria vieţii. Aceasta aduce gânduri profunde, interioare şi descoperă calea adevărului, ca într-un vis care face inima și mintea să fie antrenate într-o cursă de viteză și intensitate.
   A ridica o ceaşcă de cafea în dreptul buzelor este o acțiune simplă, de zi cu zi, şi totuşi una de mare complexitate. Pe măsură ce se scurge încet cupa şi savurezi aroma, simțurile tale sunt în stare de ebrietate. Căldura se extinde treptat în interiorul tău, iar aceasta este o senzaţie, o formă de energie, care din nou, restabilește pofta de viață.


Istoria cafelei

A fost nevoie de secole pentru a transforma oamenii în băutorii de cafea.Povestea noastră începe în jurul valorii de 900-1000 d.Hr., când cafeaua a fost adusă la malul vestic de către nave, împreună cu multe alte produse până în prezent necunoscute.Cuvântul "cafea" provine de la vechea arabă kahwah sau kahweh, ceea ce înseamnă, literal, "putere" sau "emoţie".Fiecare naţiune care a adoptat cafeaua a pronunţat numele într-un mod similar. În limba germană se numeşte Kaffee, în latină Coffea, în italiană Caffè, în rusă kophe, şi aşa mai departe. Am găsit, de asemenea menţionat de cafea, în Biblie, atunci când David a adus un cadou conciliant niște "boabe prăjite", adică boabe de cafea.Povestea cafelei incepe in Africa de Est in anul 850, pe platourile inalte din Etiopia, unde crește natural chiar și astăzi, ea a fost ulterior introdusă în ţările şi cultivate în zona de lângă Kaffa, de unde s-a răspândit rapid.
Legenda spune că un grup de călugări, care au trăit din agricultură, au observat că, atunci când caprele lor au mâncat anumite boabe și frunze dintr-un tufiş mic veșnic verde, au devenit brusc foarte pline de viaţă, chiar şi pe timp de noapte. Călugării, prin urmare, au început să folosească boabele pentru a se menţine trezi în timpul privegheri nocturne. O dată cu cucerirea Yemenului, consumul de cafea s-a răspândit în Persia, Arabia, Egipt şi Turcia.
În această perioadă, a devenit cunoscută prima dovadă știintifică a proprietăților terapeutice ale cafelei. Așadar, cafeaua a fost prima dată prăjită în lumea musulmană, în secolele 14 şi 15, înainte de aceasta boabele de cafea fiind, în cea mai mare parte consumate crude. În 1517, după ce Califul Selim I a cucerit Egiptul, cafeaua a ajuns la Constantinopol. Oamenii au început să bea peste tot în imperiul turc. Primele case de cafea au fost fondate în Mecca şi Constantinopol, cu toate acestea, religia musulmană a interzis ulterior aceste locuri de păcat şi pierzare.
Cafeaua a devenit mai apoi un cadou dat la ocazii speciale sau ca un semn de prietenie, în timp ce îndrăgostiții trimiteau tăvi de cafea unul altuia. Din 1683 încoace, cafenelele s-au înmulţit. Ele au fost în mod tradiţional numite după oameni celebri, cum ar fi scriitorii, politicienii şi filozofii, care le frecventau.Prin 1720, mai mult de trei sute de mii de kilograme de saci de cafea au fost consumate în Europa în fiecare an. În 1750 dramaturgul italian Carlo Goldoni a scris o piesă de teatru încântătoare intitulată Cafeneaua în care un personaj spune: "Fiecare încearcă să-i imite pe alții.
Odată am avut coniac, acum cafeaua este ultima modă. " În timp ce cafeaua a fost descoperită în secolul al 16-lea şi a apărut pentru prima dată în Europa în secolul al 17-lea, apoi a devenit din ce în ce mai populară în timpul secolului al 18-lea şi aproape universală, în secolul al 19-lea.
În anul 1820 savantul german Ferdinand Runge Friedlieb a descoperit cofeina și a extras-o din cafea.Prima maşină de cafea a fost inventată de Luigi Bezzera în 1903, dar el nu a putut să o lanseze pe piaţă şi a vândut patentul către industriaşului Desiderio Pavoni.În 1933, Alfonso Bialetti a început să vândă maşina de cafea espresso Moka, aceasta devenind o parte esenţială a vieţii de zi cu zi a milioane de italieni. Planta de cafea, a fost de asemenea exportată în alte părţi ale lumii, cum ar fi America Centrală şi de Sud și după cum veţi vedea acesta a devenit o sursă reală de bogăţie.




S.C. Strong International S.R.L.
 

http://www.youtube.com/watch?v=hjb6n0TpYSA

Phone: (+40) 740 220494

Mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii Caffe Corsini are doar un singur scop: de a raspandi cultura de cafea ca un mod de viata