Total Media News

Asistenta medicala privata si in spitalele de stat..... - Pagina 2 PDF Imprimare
Joi, 01 August 2013 18:58
Index articol
Asistenta medicala privata si in spitalele de stat.....
Pagina 2
Toate paginile

 

 

Si iata cum: "Medicul sta 7 ore la spitalul public, peste programul de lucru poti sa ii acorzi servicii medicale private in propriul spital", a anuntat ministrul Sanatatii.

Pentru asta fiecare spital ar trebui sa puna la dispozitie, pe fiecare sectie, si paturi private. Numarul acestora nu va depasi 20% din totalul paturilor. Asta inseamna ca intr-un spital mare de urgenta, din 1000 de paturi, 200 pot fi contracost.

Tarifele care in proiectul initial ajungeau la 1500 de lei pentru o internare si cate 150 de lei pentru fiecare consultatie, vor fi incasate de spital si impartite dupa cum urmeaza: 60% medic 30% echipa medicala, 10% spitalul.

Proiectul e menit sa completeze veniturile medicilor si sa descurajeze spaga din sanatate. De exemplu, un medic primar care castiga 2000 de lei, prin noua lege ar putea ajunge si la 6000 de lei lunar.

Cel mai probabil, intr-un astfel de regim public - privat vor fi rezolvate cazurile care nu sunt grave. Urgentele ramin in continuare gratuite. de anul viitor, timp de un semestru sa va testa sistemul in 12 spitale din toata tara.

Sursa: Pro TV


 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Consumator Asistenta medicala privata si in spitalele de stat..... - Pagina 2