Total Media News

Isărescu: Romania intra intr-un ciclu de reducere a dobanzii; vestile din economie să nu il opreasca PDF Imprimare
Joi, 02 Mai 2013 21:42
Index articol
Isărescu: Romania intra intr-un ciclu de reducere a dobanzii; vestile din economie să nu il opreasca
Pagina 2
Toate paginile

      "La noi va urma un ciclu de reducere. Noi nu obişnuim să preanunţăm ce vom face în următoarea şedinţă, dar când vorbim de redeucerea pe toate palierele a indicatorilor cu care măsurăm inflaţia şi de reducerea anticipaţiilor inflaţioniste (...) Mesajul nostru este de intrare a României într-un cilcu de reducere a ratelor de dobândă. Am început cu coridorul pentru că rata de referinţă îşi diminuează mult din semnificaţie dacă transmisia nu este eficientă", a spus Isărescu la conferinţa de presă după şedinţa Consiliului de Adminsitraţie pe probleme de politică monetară.

 

      Guvernatorul BNR a explicat că scăderea inflaţiei se realizează mai repede decât s-a anticipat la începutul anului, cu minime istorice în februarie şi martie, şi cu o evoluţie similară chiar şi în aprilie, ceea ce va determina devansarea reducerii de dobândă, programată iniţial pentru a doua parte a anului.



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie Isărescu: Romania intra intr-un ciclu de reducere a dobanzii; vestile din economie să nu il opreasca