Total Media News

Cum sa previi durerile de spate - afla cum sa iti mentii postura PDF Imprimare
Sanatate
Vineri, 05 Aprilie 2013 09:16
Index articol
Cum sa previi durerile de spate - afla cum sa iti mentii postura
Pagina 2
Toate paginile

            Daca si tu suferi de dureri de spate in fiecare zi, la birou, atunci cand mergi mult pe jos sau de fiecare data cand esti nevoita sa stai mult in picioare, ti-am pregatit cateva sfaturi menite sa te ajute sa iti imbunatatesti postura si sa-ti amelioreze durerile atunci cand apar.

            De cele mai multe ori, de vina pentru aparitia acestor dureri este atat slabiciunea mushilor din zona centrala a organismului (in principal a muschilor din vecinatatea coloanei vertebrale dar si a celor profunzi abdominali) cat si o postura inadecvata.

          Societatea Nord-Americana, care se ocupa cu studiul coloanei vertebrale, imparte durerile lombare in usoare, moderate si severe. In cazul primelor doua tipuri recomanda exercitii pentru a creste forta musculaturii centrale.  In cazul durerilor severe societatea atrage atentia asupra necesitatii eliminarii exercitiilor fizice din rutina zilnica si consultarea unui medic.

                     durere cervicala

           Prevenirea durerilor de spate in timpul liber


     Este important sa faci sport in mod regulat, in special tipuri de sport care antreneaza toate grupele musculare importante, ca inotul sau mersul pe bicicleta. Acestea te ajuta sa iti mentii, pe langa functia musculara, pe langa functia muscular si sanatatea articulara. Nu in ultimul rand, previn si obezitatea, un efect al sedentarismului. Exercitii benefice mai ales pentru musculatura centrala sunt cele de yoga si pilates.


 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Social Sanatate Cum sa previi durerile de spate - afla cum sa iti mentii postura