Total Media News

Pensiile private ne fac sa retraim epoca socialista - Pagina 2 PDF Imprimare
Duminică, 24 Februarie 2013 22:02
Index articol
Pensiile private ne fac sa retraim epoca socialista
Pagina 2
Toate paginile

 

Lupta pentru atragerea clientelei s-a sfarsit inainte ca fondurile de pensii obligatorii sa devina functionale. In toamna lui 2007, piata pensiilor private a prins cu adevarat viata, cand administratorii s-au intrecut in a-si convinge clientii ca merita increderea lor. In campania de aderare initiala, peste 80% din populatia eligibila a semnat un act de aderare, din proprie initiativa.

Loteria a facut praf concurenta

Ulterior, decizia individuala nu a mai contat, iar clientii au inceput sa fie directionati catre fonduri in mod masiv de catre stat. Daca nu-si exprima nicio optiune, clientii sunt distributi prin loterie. An dupa an, loteria a continuat sa fie principalul canal prin care fondurile isi atrag noii clienti, in proportie de peste 80%. In 2012, s-a ajuns ca aproape 90% dintre noii clienti sa fie distributi prin loterie.

O data cu trecerea la mecanismul de distribuire egala, fiecare fond primeste acelasi numar de noi participanti, rezultati in urma loteriei. Desi s-a incercat stimularea fondurilor cu numar mic de participanti, in final, loteria a devenit un simbol al lipsei de competitie.

  In 2012, la fiecare fond au ajuns aproximativ 28.000 de noi participanti in acest fel. Toata lumea a primit la fel! Pentru 6 din cele 9 fonduri active, acesti participanti reprezinta aproape 100% din numarul de clienti noi.

Singurii administratori care mai reusesc sa atraga si pe cont propriu clienti sunt BCR (unde 40% dintre noii participanti sunt atrasi in mod direct), ING (20%) si Eureko (20%).

 

 

 

***  sursa  -



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate Pensiile private ne fac sa retraim epoca socialista - Pagina 2