Este buna sau nu carnea de cal ? |
Sanatate | ||||
Vineri, 22 Februarie 2013 18:40 | ||||
Pagina 1 din 2 Medicul nutriţionist Mihaela Bilic, invitată la emisiunea Gândul LIVE, a vorbit despre scandalul cărnii de cal izbucnit în urmă cu aproximativ două săptămâni. „La noi nu este o tradiţie în a sacrifica calul pentru a-l mânca, însă calul nu este rumegător, iar lucru acetsa se reflectă în grăsimile lui saturate. Mai exact în lipsa grăsimilor saturate (nr. grăsimi ‘rele’). Animalele rumegătoare, precum oaia sau vaca, prin rumegat, ele saturează grăsimea, ceea ce înseamnă că ne va fi aproape imposibil să mâncăm seul de la oaie sau de la vacă, pentru că acea grăsime este plină de acizi saturaţi. Este dăunătoare şi pentru sănătatea noastră, deoarece duce la creşterea colesterolului, dar în acelaşi timp este şi neplăcută ca şi gust, este mai degrabă folosită la fabricarea săpunului”, a spus dr. Bilic.
|