Click îţi dă o reţetă de Crăciun pe zi: Curcan la cuptor |
Bucatarie - Retete | ||||
Joi, 20 Decembrie 2012 14:41 | ||||
Pagina 1 din 2
Curcan la cuptor
Ingrediente: 1 curcan, 20 ml ulei, sare, 100 ml supă, măghiran, 25 ml coniac, piper, rozmarin, salvie, măr, ţelină, o lingură miere, 1 ceapă, 100 g unt. Preparare: Speli curcanul. Îndepărtezi pielea de pe piept, fără a o tăia de tot, presari sub ea rozmarin, măghiran, salvie, apoi întinzi pielea la loc. Aşezi curcanul într-o tavă, îl pudrezi în interior cu sare şi piper, pui mărul, tulpinele de ţelină şi ceapa în interior, ungi pe deasupra cu untul topit, torni supa, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci tava în cuptor pentru circa patru ore. |