Total Media News

Sfaturi pentru un cozonac pufos - Pagina 2 PDF Imprimare
Bucatarie - Retete
Miercuri, 21 Noiembrie 2012 17:52
Index articol
Sfaturi pentru un cozonac pufos
Pagina 2
Toate paginile
  • Semnul ca aluatul de cozonac e suficient framantat este cand devine usor lipicios la pipait, dar nu se mai prinde de maini sau de vas, este elastic si are o consistenta asemanatoare cu... lobul urechii.
  • Sfaturi de la gospodine pricepute

    • Nu opari niciodata drojdia, deoarece efectul de crestere ii va fi diminuat. Nu folosi niciun ingredient lichid (lapte, apa, unt topit) prea fierbinte.
    • Pentru a-i anihila gustul amarui, opareste nuca pentru umplutura cu lapte clocotit.
    • Cozonacul va fi mult mai pufos daca acoperi forma in care se coace cu o hartie de pergament unsa cu unt, ulei sau untura.
    • In primele 20 de minute de coacere, nu deschide usa cuptorului - cozonacii se pot lasa!
    • Imediat ce scoti cozonacul din cuptor, unge-l cu ulei sau cu ou batut cu lapte. Se va pastra pufos mai multa vreme.
    • Daca ti-au ramas cozonaci care s-au intarit, inveleste-i in folie de aluminiu si tine-i 20 de minute la cuptor, la foc mic. Vor deveni din nou pufosi.

     

    ***  sursa  -



     

    Bannere

    total-media-news.ro
    karate.info.ro
    tmn-tv.ro
    Magazin specializat piese auto
    AutoPuls
    Salonul Auto Bucuresti 2023

    Sunteti aici: Home Social Bucatarie - Retete Sfaturi pentru un cozonac pufos - Pagina 2