Dieta de samurai. Cu ce isi condimentau mancarea cei mai temuti luptatori japonezi |
Sanatate | ||||
Luni, 12 Noiembrie 2012 08:24 | ||||
Pagina 1 din 2 Sarea, zaharul, otetul, sosul de soia si miso fac parte dintre cele mai utilizate condimente ale bucatariei din Japonia, dar din felurile de mancare nu lipsesc nici ierburile sau verdeturile specifice. Iata care sunt cele mai utilizate ingrediente picante in gastronomia Asiei de Est: 1. Beni-shouga Beni-shouga este un soi de ghimbir rosu, sarat folosit pentru a oferi un gust aparte tortillei japoneze numita tookonomiyaki, orezului prajit numit itame-gohan si felurilor cu noodles numite andyakisoba. 2. Shouga Ghimbirul clasic este folosit destul de mult in Japonia, mai ales atunci cand este combinat cu soia pentru a marina carnea de porc. El se amesteca, de asemenea, foarte bine cu o ridiche alba specifica zonei si se introduce in sosul pentru tempura. Proprietatile lui medicinale sunt extrem de apreciate, ghimbirul fiind folosit in infuzii cu ceai si miere pentru a normaliza temperatura corporala ridicata. |