Dieta de samurai. Cu ce isi condimentau mancarea cei mai temuti luptatori japonezi - Pagina 2 |
Sanatate | ||||
Luni, 12 Noiembrie 2012 08:24 | ||||
Pagina 2 din 2
3. Gari Cunoscut mai ales datorita faptului ca este ingredient principal in sushi, el se pune la murat in otet. Daca acum se serveste intre mese pentru a oferi o pauza stomacului, la inceput gari era servit datorita proprietatilor lui antibacteriale. Pestele crud era considerat nesanatos, mai ales ca tehnicile de pastrare a alimentelor erau mult mai precare si nu exista frigider. Astfel, gari era presarat peste mancare si servit alaturi de aceasta. 4. Hashouga Asemanatoare cu ceapa noua, hashouga poate fi consumata cruda sau murata alaturi de mancarurile specifice. 5. Myouga Pe langa faptul ca este extrem de apreciata pentru gustul ei, mayouga se foloseste si pe post de decor in gastronomia din Japonia. Ea poate fi servita ca garnitura, dar poate fi amestecata si in sunomono (muraturi pastrate in otet), sosuri si soba. 6. Wasabi Planta de wasabi poate fi regasita in magazinele de specialitate sub diferite forme: pudra, inghetata sau pasta. Ea se foloseste, in principal, in sashimi si sushi si este cel mai cunoscut condiment japonez.
** sursa : foodstory.ro |