Total Media News

JO Londra 2012 PDF Imprimare
Joi, 26 Iulie 2012 12:51

                           

                      

      Pe  27 Iulie 2012, a  avut loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra ,editia 2012.

    Jocurile , au fost  deschise de Regina Elisabeta a 2-a si Ducele de Edinburgh.

               

    Londra a fost aleasa in urma cu cinci ani sa gazduiasca cel mai mare eveniment sportiv al planetei in urma unei lupte acerbe dusa cu orasele New York , Moscova, Madrid si Paris.

    Aceasta editie are ca slogan "Insipre a Generation " sau tradus in limba romana "Inspira o generatie".

    Din punct de vedere al "cifrelor", vor participa 152 de tari , si aproximativ 10.500 de sportivi in 302 de probe sportive din 26 de sporturi .

     Romania va avea 104 sportivi din 15 discipline sportive , iar portdrapelul delegatiei noastre va fi , tenimenul Horia Tecau .

   Bineinteles ,ca in afara lui , ne putem astepta la medalii la Gimnastica, Scrima , Canotaj si de ce nu o surpriza la Box ( Bogdan Juratoni - 75 Kg) , Atletism (Nicoleta Grasu,Constatina Dita , Lidia Simon ),Inot (Camelia Potec,,Dragos Agache , Norbert Trandafir ) . Estimarile arata ca tara noastra va obtine undeva intre 6 si 16 medalii . Competitia de la Londra va incepe cu preliiminariile la Fotbal Feminin in zilele de 25 si 26 Iulie, continuand apoi ,din ziua de 28 cu preliminarii la Box , Gimnastica , Caiac etc .

  Aceasta editie va fi probabil una foarte bine pusa la punct din punct de vedere al organizarii si al infrastructurii , in ceea ce priveste tara noastra sa speram ca cei 104 sportivi sa aduca cat mai multe medalii acasa .

 

 

 

Articol redactat de : Duta Gini-Andrei

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport JO Londra 2012