Total Media News

SISTEMUL HIDROENERGETIC SI DE NAVIGATIE PORTILE DE FIER I – 40 DE ANI DE LA INAUGURAREA OFICIALA PDF Imprimare
Sâmbătă, 16 Iunie 2012 20:12
Index articol
SISTEMUL HIDROENERGETIC SI DE NAVIGATIE PORTILE DE FIER I – 40 DE ANI DE LA INAUGURAREA OFICIALA
Pagina 2
Toate paginile

    Sistemul Portile de Fier I, una din cele mai mari constructii hidrotehnice din Europa si cea mai mare de pe Dunare, aniverseaza, in 16 mai 2012, 40 de ani de la inaugurarea oficiala. Lacul sau de acumulare cu un volum de peste 2200 milioane mc se intinde pe o lungime de peste 270 km  de la baraj pana la confluenta cu raul Tisa. Lacul include zona Defileului Dunarii, cel mai mare defileu din Europa, cuprins intre localitatile Bazias si Orsova.

                                      

    Compania Hidroelectrica SA, cel mai mare producator de energie din Romania, administreaza amenajarea Dunarii in sectorul Portile de Fier prin Sucursala Hidrocentrale Portile de Fier care include: Sistemul Portile de Fier I, cu o centrala cu putere instalata de 1166,4  MW  precum si centralele  Portile de Fier II si Centrala Suplimentara de la Gogosu, cu puterea instalata in prezent de 300 MW si 314 MW la finalul lucrarilor de retehnologizare.



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Energie SISTEMUL HIDROENERGETIC SI DE NAVIGATIE PORTILE DE FIER I – 40 DE ANI DE LA INAUGURAREA OFICIALA