Total Media News

SCRISOARE DESCHISĂ catre : USL,Domnului Victor Ponta si Domnului Crin Antonescu, PDF Imprimare
Marţi, 05 Iunie 2012 09:22
Index articol
SCRISOARE DESCHISĂ catre : USL,Domnului Victor Ponta si Domnului Crin Antonescu,
Pagina 2
Toate paginile

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Învățământ „SPIRU HARET” și Federația Educației Naționale doresc să vă supună atenției o problemă deosebit de importantă cu care se confruntă sistemul educațional românesc și care trebuie soluționată în regim de urgență, în interesul învățământului și al beneficiarilor săi primari – elevii. Ne referim la organizarea examenului de bacalaureat.

 

În cuprinsul Legii educației naționale nr. 1/2011, una dintre puținele reglementări benefice sistemului este cea referitoare la bacalaureatul diferențiat. Astfel, potrivit art. 77 alin. (4) din actul normativ menționat, proba E scrisă, de evaluare a competenţelor formate pe durata învăţământului liceal, cuprinde, pe lângă proba scrisă la Limba şi literatura română – probă comună pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările (la care se adaugă, după caz, proba scrisă la Limba şi literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale) și două probe scrise, diferenţiate  în funcție de profil și filieră după cum urmează:



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Invatamant SCRISOARE DESCHISĂ catre : USL,Domnului Victor Ponta si Domnului Crin Antonescu,