Total Media News

Ziua alegerilor Europarlamentare si locale a sosit! PDF Imprimare
Sâmbătă, 08 Iunie 2024 22:51

BEC a stabilit, prin tragere la sorți, ordinea pe buletinele de vot la europarlamentare

Duminică, 9 iunie, începând cu ora 7:00, românii sunt așteptați la urne pentru alegerile europarlamentare si locale, 2024. Primii români votează, însă, de sâmbătă, la ora 22:00 fiind deschise primele secții de vot din diaspora, în Noua Zeelandă. 

 

Sunt organizate aproape 19.000 de secţii în toată ţara. Astfel, vor fi aleşi pentru următorii patru ani primarul general al Capitalei, preşedinţii de consilii judeţene, membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cei ai consiliilor judeţene, primarii localităţilor, primarii de sectoare ale Capitalei, precum şi membrii în consiliile locale ale fiecărei unităţi administrativ-teritoriale. De asemenea, românii își vor alege cei 33 de europarlamentari care ne vor reprezenta la Bruxelles, în Parlamentul European.

Votarea incepe la ora 7.00 si se termina la ora 22.00, ora Romaniei. Pentru alegerile europarlamentare, românii pot vota la orice secție de vot din țară sau din diaspora. 

Duminică, 9 iunie 2024, la ora 00:00 se deschid secțiile din Australia

Update 22:15  Votarea în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European a început, prin deschiderea secției de votare Auckland, Noua Zeelandă

 

In Bucuresti, marile batalii sunt la Primaria Capitalei, sectoarele 1,2 si 5 unde nu exista niciun mare favorit.

 

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Politic Ziua alegerilor Europarlamentare si locale a sosit!