Total Media News

Stiri - Social
Stresul: definitie, cauze, factori de stres si metode de combatere PDF Imprimare
Sanatate
Joi, 15 Ianuarie 2015 20:08

                                      

    Ce este stresul?

     Stresul este un fenomen psihosocial complex ce decurge din confruntarea persoanei cu cerinte, sarcini, situatii, care sunt percepute ca fiind dificile, dureroase sau de mare importanta pentru persoana respectiva (Baban, 1998).

      Dictionarul de psihologie sociala defineste termenul de stres psihic ca fiind o stare de tensiune, de incordare si de disconfort, determinata de agentii afectogeni, cu semnificatie negativa, de frustrarea sau deprimarea unor stari de motivatie (trebuinte, dorinte, aspiratii), de dificultatea sau de imposibilitatea rezolvarii unor probleme.

      Stresul are o importanta componenta subiectiva, in sensul ca ceea ce este provocator, facil sau chiar relaxant pentru o persoana, pentru o alta poate deveni amenintator sau imposibil de realizat (Roesch si colab., 2002). Diferentele individuale in ceea ce priveste raspunsul la stres sunt datorate atat componentei genetice, cat si experientelor de viata diferite.

 

Citeşte mai mult...
 
Cum văd românii un stil de viaţă sănătos ? PDF Imprimare
Sanatate
Miercuri, 14 Ianuarie 2015 23:29

                 

   Şapte din zece români identifică stilul de viaţă sănătos cu consumul de fructe şi de legume şi aproape jumătate cu alimentele naturale, cât mai puţin procesate, iar femeile apreciază într-o mai mare măsură alimentaţia sănătoasă comparativ cu bărbaţii, potrivit unui studiu realizat de GfK.

   Aproape trei sferturi dintre femei spun că este important consumul de fructe şi legume faţă de doar două treimi dintre bărbaţii care cred acelaşi lucru. De asemenea, 52% dintre românce văd beneficiile consumului de alimente proaspete, cât mai puţin procesate sau gătite, în comparaţie cu 46% dintre reprezentanţii sexului masculin, menţionează GfK.

   Situaţia pe regiuni ale ţării arată că locuitorii din Banat - Crişana - Maramureş acordă mai multă atenţie alimentaţiei, aproape 80% definesc stilul de viaţă sănătos prin consum de fructe şi de legume şi 57% preferă produsele proaspete, naturale.


Citeşte mai mult...
 
O noua abordare a celulelor canceroase PDF Imprimare
Sanatate
Vineri, 02 Ianuarie 2015 11:53

 

   O noua abordare a celulelor canceroase, le-ar putea duce pe cale de distrugere. Cercetatorii , de la Case Western Reserve University's School of Medicine, au descoperit un potential tratament care ar autodistruge celulele . Studiul s-a focalizat pe o gena numita 53BP1 ,care ar face celulele mai vulnerabile formelor actuale de tratament .


                            Researchers have uncovered a new method that has the potential to greatly enhance the effe...

 

Prin studiul lor, cercetatorii , au observat functionarea unei gene importante in proces numita " UbcH7". "Ne propunem marirea nivelului de 53BP1 ,pentru a forta celulele sa moara ", spune Youhei Zhang , profesor asistent la Universitatea Scolii de Medicina . " E o strategie  ce ar avea efect marit fata de terapiile clasice " .

 

Citeşte mai mult...
 
ICCJ a decis că doctorii pot fi traşi la răspundere penală dacă primesc bani de la pacienți PDF Imprimare
Sanatate
Joi, 04 Decembrie 2014 20:49

         

                         

   Nemulțumiri în rândul medicilor după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că doctorii sunt funcţionari publici şi  pot fi traşi la răspundere penală pentru luare de mită dacă primesc bani de la pacienți.

  Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoare, consideră că decizia nu este corectă și că îi va determina pe medici să părăsească spitalele româneşti şi să plece în străinătate.

   Conducerea Colegiului Medicilor intenţionează să atace decizia şi să apeleze chiar la instanţele europene. 

   Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România: "O asemenea decizie nu va opri plăţile informale în spital, doar că oamenii vor fi mai prudenţi, dar în acelaşi timp va stimula exodul medicilor.

 

Citeşte mai mult...
 
Nu am înţeles niciodată de ce să dai 30 de lei pe o cutie de Nurofen când sunt medicamente la 5 Ron PDF Imprimare
Sanatate
Miercuri, 26 Noiembrie 2014 14:15

 

            

   Marius Savu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), a spus astăzi că nu înţelege de ce în cazul produselor antiinflamatoare (împotriva durerilor şI febrei), oamenii cheltuiesc 15, 20 sau 30 de lei pentru o cutie de Nurofen (produs ce nu necesită prescripţie), când există variante mai ieftine, care costă 5 lei.

   “Nu am înţeles niciodată de ce. Probabil că e puterea reclamei la televizor”, a spus Marius Savu.

    Declaraţia a fost făcută în cadrul evenimentului de lansare a campaniei de informare “Medicamentele generice: eficienţă, calitate şI siguranţă la un preţ mai mic” dezvoltată de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) în parteneriat cu ANMDM.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 29 din 84

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Social