Total Media News

Total Media News
T. Rex nu a fost atât de inteligent pe cât ni s-a făcut să credem PDF Imprimare
Miercuri, 01 Mai 2024 20:56

                                     We still wouldn't call a T. rex not that clever to their face

     While we don't like to talk ill of the dead, new physiological analysis has found that the king of the dinosaurs was not so smart after all. It upends previous research that last year likened the brain and neuronal composition of the Tyrannosaurus rex to that of a primate.
    It's been a rough year or two for the long extinct dinosaur. First, we questioned their teeth, finding that those iconic chompers could very much have been smaller and hidden behind lips, and now an international team of paleontologists, behavioral scientists and neurologists have concluded that the T. rex wasn't smarter than your average lizard or crocodile. Why all the hate, science?
Citeşte mai mult...
 
Romanii Oana Harabagiu , Tiberiu P. , Stelian P. si Adrian F. vor incerca sa cucereasca Everestul PDF Imprimare
Marţi, 22 Octombrie 2013 11:28

          Cea mai tânără echipă formată din alpiniştii români Oana Harabagiu (23 de ani), Tiberiu Pintilie (29 de ani), Stelian Păvălache (36 de ani) şi Adrian Fako (25 de ani) va încerca să cucerească vârful Everest, pe ruta nordică, în sezonul de primavară 2014.

                                                                                

     Expediţia Everest 2013-2014 se va desfăşura în două etape, prima urmând să înceapă în 28 octombrie în India şi va consta în escaladarea unor vârfuri de peste 6.000 de metri pentru antrenament, cât şi în testarea echipamentelor electronice şi de transmie prin satelit. Cea de-a doua etapă, ascensiunea pe Everest, se va desfăşura în perioada aprilie-iunie 2014.

     În cadrul unei conferinţe de presă, secretarul de stat Carmen Tocală, a transmis echipei un mesaj de încurajare şi de susţinere:

Citeşte mai mult...
 
SCHIMBAREA CLIMEI aduce VREME EXTREMĂ PDF Imprimare
Duminică, 07 Februarie 2016 10:49

 

            


    2015 a fost cel mai călduros an înregistrat vreodată. Numai în India și Pakistan valurile de caldură fără precedent au luat mii de vieți. California a fost lovită de cea mai cumplită secetă din ultimul mileniu, iar în Oceanul Pacific are loc unul dintre cele mai intense fenomene „El Nino” de când se efectuează măsurători. Acum zece ani, cercetătorii nu se puteau pune de acord dacă planeta se încălzește sau se răcește. Astăzi, dovezile incontestabile i-au convins până și pe cei mai sceptici că „încălzirea globală” nu mai este doar terenul de joacă al ecologiștilor.

     Roxana Bojariu, climatolog la Agenția Națională de Meteorologie: „Toate aceste observații vin să aducă informații ca într-un puzzle și piesele puzzle-ului nu pot fi îmbinate altfel decât cu această imagine a încălzirii globale, oricât ai încerca”.

 

Citeşte mai mult...
 
Incepe Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti! PDF Imprimare
Sâmbătă, 26 Septembrie 2015 08:44

                             

    Ajuns la a cincea editie, Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti revine la Cinema Studio, de astazi, 25 septembrie, pana la 1 octombrie.

    Timp de sapte zile, proiectii si evenimente conexe vor avea loc si la Clubul Taranului Roman, Carturesti Verona, Revolution Cafe si Teatrul de Comedie. Editia de anul acesta cuprinde circa 65 de filme documentare si de fictiune, lungmetraje si scurtmetraje, multipremiate la festivaluri internationale, majoritatea in premiera in Romania.

    Programul proiectiilor este disponibil la www.bjff.ro, iar intrarea este libera.


Festivalul are o dimensiune latino, cinematografia sud-americana fiind invitatul special al editiei, cu doua productii de exceptie: Mr Kaplan, in regia lui Alvaro Brechner - filmul Galei de deschidere - si Wild Stories, in regia lui Damian Szifron - filmul Galei de inchidere. Un alt eveniment important este cel organizat cu sprijinul Ambasadei Canadei, cu ocazia proiectiei filmului Felix and Meira, al regizorului canadian Maxime Giroux.

 

Citeşte mai mult...
 
Campionatul Național de Super Rally - Powered by Superbet PDF Imprimare
Marţi, 04 Iunie 2019 13:55

              

    Odată cu începerea oficială a vacanței de vară, vă așteptăm în perioada 14-15 iunie la Trofeul Tg. Mureș pentru a da startul distractiei cu motoare puternice și centrul orașului transformat într-un mod absolut spectaculos!   

    Mașinile puternice cât și traseul spectaculos ce se desfășoară prin centrul orașului, fac din etapa de la Tg. Mureș un eveniment ce atrage mii de spectatori entuziasmați! Dar acestea nu sunt singurele motive!
Pentru a vă putea bucura de întreaga magie a raliurilor, vă așteptăm în perioada 14-15 iunie la Târgu Mureș pentru a vă convinge!

 


     Mulțumim sponsorilor noștri:
- Primaria Tirgu Mures;
- Bergenbier;
- Opel;
- Superbet;
- OMNIASIG Vienna Insurance Group;
- Kiss FM;
- Ministerul Tineretului și Sportului-România.

 

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 12 din 1133

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home