Total Media News

Total Media News
Efectul politicii mediocre din ultima perioada se resimte si in sport !! PDF Imprimare
Miercuri, 04 Noiembrie 2015 16:44



Situatia sociala , economica,  dar si pe plan sportiv a tarii noastre este evident ca nu trece prin cea mai buna perioada .

Recent , un om din coloana oficiala a lui Gabriel Oprea moare , intr-un accident , urmand apoi ca o tragedie , sa indolieze o tara intreaga . Clubul Colectiv din capitala , a ars si o multime de tineri au decedat , iar o alta mare de oameni se lupta intre viata si moarte , sau va ramane cu sechele o viata intreaga.

De ce ? Din cauza nepasarii , coruptiei , si a restului de cauze pentru care tara noastra accelereaza pe o traiectorie descendenta.

Aceasta traiectorie se reflecta si in sport .  O societate care este guvernata gresit , si are o putere economica puternic slabita , precum in Romania , nu poate produce miracole in sport , matematic , fizic , cum vreti , e imposibil.

 

     Medalii la Jocurile Olimpice de vară

Jocuri Olimpice Aur Argint Bronz Total
1896 Atena nu a participat
1900 Paris 0 0 0 0
1904 St. Louis nu a participat
1908 Londra nu a participat
1912 Stockholm nu a participat
1920 Anvers nu a participat
1924 Paris 0 0 1 1
1928 Amsterdam 0 0 0 0
1932 Los Angeles nu a participat
1936 Berlin 0 1 0 1
1948 Londra nu a participat
1952 Helsinki 1 1 2 4
1956 Melbourne/Stockholm 5 3 5 13
1960 Roma 3 1 6 10
1964 Tokyo 2 4 6 12
1968 Mexico City 4 6 5 15
1972 Munchen 3 6 7 16
1976 Montreal 4 9 14 27
1980 Moscova 6 6 13 25
1984 Los Angeles 20 16 17 53
1988 Seul 7 11 6 24
1992 Barcelona 4 6 8 18
1996 Atlanta 4 7 9 20
2000 Sydney 11 6 9 26
2004 Atena 8 5 6 19
2008 Beijing 4 1 3 8
2012 Londra 2 5 2 9
Total8894119301

 

Legenda spune ca pe plan Olimpic , tara noastra si-a atins potentialul maxim in perioada 1980 -1988 , in care am obtinut medalii multe de aur , dar si totalul a fost unul ce ne plasa intre primele natiuni ale lumii , pe plan sportiv. O mica tentativa a mai fost la editia din 2000 de la Sydney cand am obtinut 11 medalii de aur , si un total la care in acest moment , doar visam , 26 de medalii .

Ultima olimpiada , a adus un total modest de 9 medalii , care ne plaseaza pe un loc mai degraba modest in comparatie cu editiile de la mijlocul anilor '80 . Acest lucru nu poate fi decat un efect de domino al societatii in care traim .  Sportivii nu au motivatie , nu au parte de pregatire corespunzatoare , nu au parte de medicamentatie. S-a ajuns in timpul in care detaliile fac diferenta . Unde mai punem la socoteala si faptul ca baza de selectie este mica ?!

 

Ungaria, număr dublu de sportivi calificaţi la această oră

România stă destul de slab la numărul de sportivi calificaţi în acest moment. Spre exemplu, ţara vecină Ungaria are un bilanţ de 57 de sportivi care au obţinut deja biletele pentru Rio. 

Cum stau mai multe ţări europene în acest moment:

  • România      27 sportivi
  • Ungaria        57 sportivi
  • Rusia         170 sportivi
  • Spania         91 sportivi
  • Franţa        169 sportivi
  • Portugalia   45  sportivi
  • Polonia        81 sportivi 
  • Olanda       130 sportivi
  • Belgia           46 sportivi
  • Germania   228 sportivi
  • Grecia            50 sportivi
  • Ucraina          95 sportivi
  • Belarus          63 sportivi
  • Bulgaria         25 sportivi
  • Croaţia          36 sportivi
  • Italia              130 sportivi

O alta statistica dureroasa vine in vederea JO RIO 2016. Avem pana in acest moment sportivi calificati , ca numar cam egal cu Bulgaria , ceea ce nu este deloc imbucurator. Sigur , mai este timp , insa suntem depasiti de tari mici precum Belgia sau Croatia , inca un semnal de alarma este tras . Despre tari precum Germania sau Italia sau Rusia , nici nu mai putem deschide discutia , am pierdut contactul cu aceste puteri sportive , din pacate.

 

Sigur , delegatia va fi mai numeroasa , vor mai fi sportivi calificati in discipline precum : Gimnastica , Tenis , Scrima , Judo , Handbal , Atletism ... dar pana acum avem o statistica rusinoasa !

 

Ultimul recent care trebuie sa ne dea de gandit , este recent . Campionatele Mondiale de Gimnastica de la Glasgow. Aici , in lipsa Sandrei Izbasa , si Catalinei Ponor echipa feminina avea obiectiv calificarea directa la JO , dar si medalii pe aparate , in timp ce baietii sperau la o pozitie cat mai buna la echipe , si o medalie de la Marian Dragulescu.

Rezultatul ?Catastrofal , cu adevarat o dezamagire , care reflecta si aici "puterea" sportului romanesc . Fetele au ratat calificarea directa , si au obtinut un bronz la Individual Compus prin Larisa Iordache , iar la baieti ,acelasi Dragulescu a obtinut o valoroasa medalie de argint. 2 medalii de la o tara cu traditia Romaniei in Gimnastica , inseamna , echivalentul a nimic .

 

Din pacate , ma simt nevoit sa repet . Situatia sociala , economica, reflecta rezultatele sportive , rezultate care sunt din ce in ce mai slabe, si aceasta va fi situatia si la RIO in 2016 . Daca dorim o imbunatatire , trebuie sa se produca , si rapid ,altfel , sunt sanse sa devenim , niste anonimi si pe plan sportiv.

 

Articol redactat de Duta Gini-Andrei

 
Protestul pentru Rosia Montana la Cluj Napoca PDF Imprimare
Duminică, 08 Ianuarie 2012 19:16

Astazi, 7 noiembrie 2011, la Cluj Napoca in Romania a avut loc protestul pentru Rosia Montana "Occupy Conti with Rosia Montana - PreOccupy Cluj". 7 activisti din Campania Salvati Rosia Montana au ocupat cladirea fostului hotel Continental, situat in Piata Unirii, la Cluj Napoca

Scopul acestui protest este stoparea minciunilor si dezinformarii legate de proiectul companiei Rosia Montana Gold Corporation, proiect ce presupune folosirea cianurii, pe scara larga, în procesul de extragere a aurului si distrugerea Rosiei Montane.

Protestul a durat 7 ore, timp in care pe cladirea fostului hotel Continental au fost afisate numeroase bannere cu mesaje de sprijin pentru Campania Salvati Rosia Montana: "Revolutia incepe la Rosia Montana", "STOP RMGC", "Occupy Conti with Rosia Montana", "Resistance is fertile".

 

Cei 6 activisti au fost ridicati de fortele de ordine, dupa mai multe tentative esuate de a patrunde in cladire, in aplauzele si admiratia a 

peste 100 de sustinatori adunati spontan.

Acest demers se alatura miscarii "Occupy" in care sunt activi milioane ce cetateni din intreaga lume. Miscarea a avut ca punct de plecare nemultumirea generalizata a cetatenilor lumii cu privire la esecul sistemului financiar global actual.

Prin Occupy Conti s-a transmis mesajul celei mai puternice campanii sociale si de mediu din Romania

Fotografii, video de la actiune: http://oradecluj.oradestiri.ro/galerie-foto-si-video-filmul-celor-7-ore-de-ocupare-a-hotelului-continental-celor-sapte-activisti-anti-rmgc-li-se-vor-intocmi-dosare-penale/actualitate/2011/11/07/ | http://www.flickr.com/photos/lumif9/sets/72157628072781260/ | http://www.flickr.com/photos/lumif9/?saved=1

 
Soluție ca tinerii șoferi ca să plătească mai puțin pentru RCA PDF Imprimare
Joi, 18 Septembrie 2014 08:41

   Ca  o  contramasura    a   costului  ABERANT     al  RCAului  pentru  șoferii tineri, care   ajunge   in   unele   cazuri  chiar și la  peste 2.000 de lei pe an, tinerii au început să își înmatriculeze mașina pe numele persoanelor mai în vârstă, precum părinții sau bunicii.

                  

 

    Practica poate aduce scăderea la jumătate a sumei plătită pentru polița RCA, în timp ce riscurile asumate sunt aproape inexistente. Și asta pentru că toate companiile de asigurări consideră că șoferii de peste 30 de ani și chiar pensionarii nu se încadrează în categoria de risc ridicat pentru producerea accidentelor rutiere.Brokerii de asigurări recunosc faptul că în ultimele șase luni a crescut simțitor numărul celor care au renunțat să fie ei proprietarii mașinii, tocmai pentru a obține un RCA mai ieftin, după cum relatează voceatransilvaniei.ro.

   „Eu am și un birou de înmatriculări și întâlnesc cam trei sau patru astfel de cazuri în fiecare zi, în care tinerii vor să transfere autoturismul în proprietatea taților sau chiar a bunicilor. Vă dați seama, sunt tineri care aveau de plătit 1.000 de lei pentru un RCA și acum plătesc doar 300 de lei. Eu cred că s-a dublat numărul acestor cazuri în ultimele șase luni”, a declarat Gabriel Marius Culcer, broker de asigurări în Bistrița-Năsăud.

 

Citeşte mai mult...
 
Avioanele israeliene au atacat Gaza PDF Imprimare
Vineri, 16 Noiembrie 2012 08:44

 

           IERUSALIM (AP) - aeronavele israelian  au  efectuat   operatiuni  de lansare de rachete   catre  militanții  din Gaza  vineri - devreme   ,    si    au  masat  trupele, tancuri și transportoare blindate  în apropierea teritoriului palestinian,   actiuni   ce   semnalizeaza  o  posibila     invazie la sol  in  cel  mai  scurt  timp.

                                       

       Conflictul   între cele două părți a escaladat puternic joi, cu un atac primul-vreodată militant pe zona din Tel Aviv, Israel .

  Nu s-au  raportat  victime acolo, dar trei persoane au murit în țara  când un proiectil a lovit-o clădire apartament.

Numărul morților în teritoriul palestinian dens populată a urcat la 19, inclusiv cinci copii, potrivit oficialilor palestinieni de sănătate, ca valuri de avioane de luptă israeliene și trântori trimis rachete hurtling în jos, pe la magazine de arme și rachete suspectate-lansare site-uri.

 

Citeşte mai mult...
 
Volvo Trucks – primul producător care oferă tracţiune integrală automată PDF Imprimare
Joi, 14 Mai 2015 13:54
                        
     Noul Sistem de Control Automat al Tracţiunii de la Volvo Trucks acţionează în timpul mişcării camionului, activând automat puntea motoare faţă, dacă apare riscul împotmolirii. Şoferul se bucură de manevrabilitatea îmbunătăţită, iar proprietarul de economia de combustibil şi de o uzură mai redusă a camionului.
    Volvo Trucks este şi primul producător de autocamioane din lume care oferă cuplare automată pentru transmisia integrală la camioanele de construcţii. Noul Sistem de Control Automat al Tracţiunii activează tracţiunea roţilor de pe puntea din faţă dacă roţile din spate pierd aderenţa pe teren alunecos sau afânat.

    „Mulţi şoferi cuplează tracţiunea faţă sau blochează diferenţialul cu mult timp înainte de a ajunge pe teren dificil, pentru a evita riscul de a se împotmoli. Sistemul de control automat al tracţiunii de la Volvo cuplează tracţiunea pe roţile din faţă când autocamionul este în mişcare, doar pentru intervalul scurt de timp în care este necesar", spune Jonas Odermalm, managerul Volvo Trucks pentru segmentul de construcţii.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 925 din 1132

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home