Total Media News

Total Media News
Guvernul a aprobat acordul renegociat cu Bechtel PDF Imprimare
Joi, 29 Septembrie 2011 07:19

Executivul a aprobat forma renegociată a contractului statului român cu firma Bechtel, Ministerul Transporturilor pregătind deja licitaţiile pentru tronsoane la care compania americană a renunţat în urma renegocierii.  

"Am luat de pe umerii românilor ceea a pus guvernul Năstase, acel stigmat de cetăţean de rangul 3 în Uniunea Europeană. Chiar şi acum avem probleme ca urmare a contractului de construire a autostrăzii Transilvania, din pricina modului prin care a fost adjudecat şi a clauzelor care-l guvernau", a declarat ministrul Anca Boagiu, referindu-se la contractul pentru autostrada Transilvania.

Boagiu a reiterat faptul că noua formă a contractului cu Bechtel aduce statului român o economie de 6 miliarde de euro, iar la avantajele pe care le-a menţionat anterior, ministrul Transporturilor a adăugat faptul că au  fost schimbate termenele de plată a facturilor de la 25 de zile la 65 de zile, iar garanţia lucrărilor a fost extinsă de la 24 la 30 de luni. În plus, cuantumul total al claimurilor depuse de Bechtel a fost coborât de la 380.000.000de euro la 115.000.000 euro, plătibili în trei tranşe, până în luna mai 2012.

MTI a început deja procedurile pentru organizarea licitaţiilor pe tronsoanele de autostradă la care Bechtel a recnunţat.

Citeşte mai mult...
 
Arpechim revine la stat? PDF Imprimare
Marţi, 10 Ianuarie 2012 09:09

  Conform  focus-energetic.ro  :

                   

     Statul român va prelua în scurt timp rafinăria Arpechim Piteşti, discuţiile purtate în acest sens cu OMV Petrom fiind în fază finală, a anunţat prefectul judeţului Argeş, Gheorghe Davidescu, conform Agerpres. Se pare că, până acum, tranzacţia nu s-a finalizat din cauza pretenţiilor austriecilor: Surse apropiate tranzacţiilor au declarat pentru focus-energetic.ro că OMV Petrom cerea 250 milioane de euro pentru Arpechim, bani pe care statul român nu era dispus să-i plătească, având în vedere că, dacă Arpechim s-ar vinde la “fier vechi”, OMV ar obţine cel mult 20 milioane de euro.

Citeşte mai mult...
 
Guvernul micşorează bugetele Preşedinţiei, Educaţiei, Culturii, dar creşte alocările la servicii PDF Imprimare
Luni, 29 Septembrie 2014 07:41

         Conform proiectului de rectificare bugetară, Guvernul va tăia din bugetele alocate unor instituţii, printre care Preşedinţia, Camera Deputaţilor, Academia Română, Ministerul Educaţiei, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului şi Sportului şi va mări alocările pentru serviciile de informaţii, Senat şi Avocatul Poporului, potrivit Mediafax.


                                                


     Astfel, prin rectificarea bugetară, suma alocată cheltuielilor Administraţiei Prezidenţiale va fi micşorată cu 1,3 milioane lei, a Camerei Deputaţilor cu 6,1 milioane lei, a Curţii Constituţionale cu 200.000 lei, a Ministerului Tineretului şi Sportului cu 3,5 milioane lei, a Ministerului Educaţiei cu 5,5 milioane lei, a Ministerului Culturii cu 10,2 milioane lei, a Agenţiei Naţionale de Integritate cu 1,2 milioane lei, a Ministerului Economiei cu 19,8 milioane lei, a Academiei Române cu 6,9 milioane lei.

 

Citeşte mai mult...
 
Proteste în Egipt. Președintele, acuzat că este un nou „faraon” PDF Imprimare
Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 08:51

       Opozanții președintelui egiptean Mohamed Morsi protestează astăzi în Cairo, după ce șeful statului și-a sporit considerabil puterile printr-un decret, relatează AFP.Protestatarii îl acuză pe actualul președinte că dorește să devină un dictator și că pune în pericol drumul spre democrație al Egiptului.

                         

    La fel ca predecesorul său, Hosni Mubarak, îndepărtat de la putere în 2011, Mohamed Morsi este numit acum un „faraon” de către opozanții săi.Protestatarii s-au adunat în Piața Tahrir, epicentrul revoltei din lunile ianuarie-februarie 2011, în timp ce susținătorii președintelui s-au întâlnit în fața palatului prezidențial.

Citeşte mai mult...
 
Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar nu poate fi reglementată de consiliile locale PDF Imprimare
Luni, 25 Mai 2015 14:45

                     

 

     Conform  celor  de  la  stiripesurse.ro ,În şedinţa din 25 mai 2015, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul competent să judece recursul în interesul legii a decis, în urma unei sesizăti de la Avocatul Poporului, că ridicarea maşinilor parcate neregulamentar nu poate fi reglementată de consiliile locale.

   Astfel, hotărârile consiliilor locale adoptate în vederea reglementării procedurii privind ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar, constatarea și aplicarea contravențiilor sunt lovite de nulitate, întrucât stabilesc și sancționează contravenții în domeniul circulației rutiere.

  Si  CINE  DA  BANII  inapoi  celor  care  au  platit  AMENZILE  ?

  Ce  patesc  persoanele  care  au  facut  parte din Consiliile locale  care  au  adoptat  masura  abuziva de ridicare a  masinilor ?

Minuta:

Admite recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului şi, în consecinţă, stabileşte că: În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art.128 alin.(1) lit.d), art.134 alin.(2) şi art.135 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, raportate la dispoziţiile art.3 alin.(1), art.5, art.36 alin.(1), alin.(2) lit.d) şi alin.(6) lit.a) pct.13 din Legea administraţiei publice locale nr.215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, art.21 lit.b) şi art.24 lit.d) din Legea-cadru a descentralizării nr.195/2006, procedura de aplicare a măsurii tehnico-administrative constând în ridicarea vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe partea carosabilă, prevăzută de art.64 şi art.97 alin.(1) lit.d) şi alin.(6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002, nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale. Obligatorie, potrivit art.517 alin.(4) din Codul de procedură civilă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25 mai 2015.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 923 din 1132

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home