Total Media News

Total Media News
Norvegia, Islanda si Liechtenstein vor sa dea Romaniei 306 milioane de euro nerambursabili PDF Imprimare
Joi, 22 Martie 2012 10:34

   România va primi 306 milioane euro drept finanţare nerambursabilă din partea autorităţilor din Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, ca parte a programului de reducere a discrepanţelor sociale şi economice între ţările din Spaţiul Economic European (SEE).

                                   

     Finanţarea va fi acordată în baza a două memorandumuri semnate, miercuri,, la sediul Guvernului, de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, şi reprezentanţii celor trei state finanţatoare, transmite Mediafax.România va beneficia astfel, în intervalul 2014-2020, de 190,75 milioane de euro prin Mecanismul Financiar SEE şi de 115,20 milioane de euro prin Mecanismul Financiar Norvegian.

Citeşte mai mult...
 
Un ministru francez o ataca pe Angela Merkel PDF Imprimare
Duminică, 28 Aprilie 2013 09:14

              Potrivit site-ului guardian.co.uk, într-un comentariu care alimentează tensiunile dintre Franţa şi Germania, ministrul Benoit Hamon a declarat că „a venit timpul să încheiem politica de austeritate în Europa“, adăugând că „numai Merkel, susţinută de câteva state nordice, crede că austeritatea funcţionează, când este clar că rata şomajului nu va scădea“.


    Potrivit unor informaţii date publicităţii săptămâna trecută, rata şomajului a ajuns la un nivel record în Franţa, mai bine de trei milioane de oameni căutându-şi un loc de muncă.

Citeşte mai mult...
 
Noul Audi A4 este echipat OE cu placute Ferodo® Eco-Friction® PDF Imprimare
Marţi, 24 Noiembrie 2015 15:21

                  

                               

 

    Federal-Mogul Motorparts, divizia Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML), a anunţat că plăcuţele de frână Ferodo® Eco-Friction® sunt montate OE pe noul Audi A4. Audi este cel mai recent producător auto de top care a adoptat tehnologia ecologică Ferodo pentru sistemele sale de frânare, după instalarea OE de plăcuţe Eco-Friction pe cel mai nou model Mercedes C-Class.

   În calitate de pionier în dezvoltarea sistemelor de frânare, Ferodo va aduce această tehnologie ecologică aprobată OE în segmentul Aftermarket, cu o gamă completă de plăcuţe de frânare Eco-Friction fără cupru şi cu nivel redus de cupru. Această extindere va acoperi 90% din gama existentă Ferodo Premier, iar până la începutul anului 2016 procentul va creşte până la 95%. Clienţii şi mecanicii se vor bucura de cea mai recentă tehnologie OE la înlocuirea componentelor de frânare, având în vedere că plăcuţele sunt şi ecologice.  

 

Citeşte mai mult...
 
ANRE: Preţul gigacaloriei produse de ELCEN a fost majorat din cauza creşterii preţului gazelor PDF Imprimare
Miercuri, 07 Ianuarie 2015 19:57

                                                 

   Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a crescut preţul la care ELCEN Bucureşti produce energie termică din cauza majorării preţului gazelor naturale folosite drept combustibil şi care au pondere de 80% în costul gigacaloriei.

   "Creşterea preţurilor reglementate pentru energia termica livrată sub formă de apă fierbinte din centralele aparţinând Electrocentrale Bucureşti s-a datorat creşterii preţurilor gazelor naturale din reţeaua de distribuţie. Menţionăm că ponderea costului gazelor naturale în preţul energiei termice este de circa 80%, iar preţurile medii ale gazelor naturale din reţeaua de distribuţie luate în considerare pentru anul 2015 au fost determinate pe baza preţurilor raportate de producători, inclusiv ELCEN, conform realizărilor, pentru perioada 1 iulie 2013-30 iunie 2014", potrivit unui comunicat al ANRE.

   Pentru ELCEN, ANRE a crescut cu 10,22% preţul de producţie a gigacaloriei destinată consumului populaţiei, respectiv 186 lei/gigacalorie, şi cu 1,91%, la 216,7 lei/gigacalorie, pe cel al căldurii consumată de clienţi noncasnici.

ANRE precizează că "este obligată" să analizeze anual şi să ajusteze pentru anul următor preţul de producere în cogenerare a energiei electrice şi termice, iar preţul final al gigacaloriei pentru consumatorii din Bucureşti va fi stabilit de Primărie.

  ELCEN produce energia termică şi o vinde către Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET), care apoi o furnizează clienţilor finali. RADET are datorii neachitate către ELCEN de peste 3,2 miliarde de lei.

    Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat marţi că RADET a fost înştiinţată de ELCEN la sfârşitul anului trecut că din 1 ianuarie 2015 va creşte tariful cu 10,2%.

Oprescu a spus că Primăria nu a fost consultată şi nici informată de către ELCEN de această creştere de tarif, însă majorarea tarifului nu va fi suportată de populaţie, ci din bugetul municipalităţii.

 

Citeşte mai mult...
 
Premiile Grammy 2012 PDF Imprimare
Luni, 13 Februarie 2012 19:39

 

Adele a făcut istorie Grammy duminica, castigand in toate cele şase categorii în care a fost eligibile.

Acest lucru i-a permis săegaleze  pe  Beyonce din 2010  privind   recordul pentru cele mai multe premii Grammy castigate de un artist de sex feminin într-o singură noapte şi Eric Clapton din 1993 recordul pentru cele mai multe premii Grammy castigate de un artist britanic într-o singură noapte

. Adele, de asemenea, a devenit cel mai tanar artist ce a castigat  "Trei Mari" premii-Album, Record şi Song of the Year.Vechi de 23 de ani a depăşit cu uşurinţă foştii titularii de înregistrări, Paul Simon, Carole King, şi Christopher Cross, fiecare dintre ei a fost de 29 atunci când au atins feat.

                      

                     
Citeşte mai mult...
 


Pagina 900 din 1134

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home