Total Media News

Sporturi de iarana
CIO sanctioneaza un jucator leton de hockey pentru testul anti doping de la Sochi PDF Imprimare
Vineri, 25 Aprilie 2014 13:23
              The International Olympic Committee (IOC) a anuntat azi ca  Ralfs Freibergs din Letonia a fost exclus  din XXII Olympic Winter Games in Sochi.
       Freibergs, 23 de ani , a avut doua probe de urina ce au dovedit k este pozitiv la testarea anti doping .
Comisia de disciplina CIO , compusa in acest caz din Denis Oswald (Chairman), Gunilla Lindberg and Claudia Bokel, a decis urmatoarele
I           Atletul, Mr Ralfs Freibergs, Letonia, Ice Hockey este descalificata din  Play-offs Sferturilor – Canada vs Letonia
II.         Atletul este exclus din editia  XXII Olympic Winter Games in Sochi in 2014.
III.         Diploma atletului pentru locul 8 , este de asemenea retrasa .
VI.        Decizia intra imediat in vigoare .
 

                      

 

 

Citeşte mai mult...
 
Interviu cu Ion Sorin Hobana PDF Imprimare
Luni, 07 Aprilie 2014 12:45

Domnule Hobana, dupa un sezon lung si dificil, in care o data in plus ne-ati delectat prin comentariul dumneavoastra, devenit marca inregistrata , am onoarea sa impartasesc cu dumneavoastra impresiile sezonului proaspat depasit, 2013-2014.

         
 1. Incep interviul cu o curiozitate . Ce ati simtit in momentul in care la Sapporo, cu o multime de romani in fata micului ecran, ati comentat primii saritori romani din Cupa Mondiala, in persoana lui Iulian Pitea si Eduard Torok, si ce asteptari aveti in continuare de la saritorii romani ?  Unde credeti ca ii putem vedea in sezonul viitor ?
Era un moment indelung asteptat, in care, evident, m-am bucurat; emotiile le pastrez insa, gradate, pentru momentele urmatoare; cel in care ai nostri vor ajunge mai des in prima mansa, cel in care vor reusi si o prezenta in mansa a doua, apoi cel in care, in sfarsit, vor incepe sa implineasca scopul final al celebrului parteneriat FRSB-OMV Petrom-autoritati, si anume intrarea in TOP TEN-ul mondial. Din felul in care s-au dezvoltat lucrurile, mai intai cu stagii de pregatire in strainatate, pe baze moderne, cu tehnicieni reputati, apoi cu realizarea arenei din Valea Carbunarii, Rasnov, si evolutii din ce in ce mai bune ale romanilor si romancelor, sunt increzator ca vom ajunge la aceste performante relativ repede. Abia atunci voi avea si eu, la microfon, bucuria deplina, in aceasta disciplina sportiva olimpica de iarna cu care am facut cunostinta la editia Albertville 1992 a JO de iarna, si pe care am inceput s-o indragesc cu adevarat doi ani mai tarziu, la Lillehammer 1994, cand, intrucat festivitatile s-au desfasurat chiar pe arena de sarituri cu schiurile, celebra Lysgaardsbakkene, am avut post de comentator acolo, si am fost mereu aproape de actiune. Atunci si acolo am si urcat prima data pana in varful unei trambuline normale ... si ... mi s-a cam strans stomacul privind de sus :)
          
 
 2.  Ce parere aveti despre podiumul Cupei Mondiale din acest sezon ? Stoch, Prevc si Freund, toti din noua generatie, in plus, niciun austriac pe podium …
Ca tot si toate, si “lumea Icarilor moderni” trebuia sa treaca (si cam trece) printr-o perioada de schimbare de generatii. De fapt, este cam a treia sau chiar a patra astfel de schimbare de cand am deschis eu ochii spre sariturile cu schiurile, fiindca, desi pregatirile incep foarte devreme (pe la 10 ani), adevarata cariera a unui saritor de top “in lumina reflectoarelor” dureaza cel mai devreme de pe la 16-17 si tine cel mult pana pe la 32-33 de ani – sigur, cu exceptiile de rigoare, prea bine cunoscute ca sa mai intram in amanunte. As spune ca, in medie, vorbim despre o perioada de varf de forma si performanta de nu mai mult de cinci-sase ani, si sunt destule exemple de saritori care au reusit lucruri extraordinare si, dupa un an-doi-trei, au disparut in pluton, sau chiar s-au retras ... Totul se schimba mereu; sariturile cu schiurile, ca orice activitate umana, nu au cum sa faca exceptie ...
        
  3. Ce parere aveti despre faptul ca austriecii sunt intr-o evidenta scadere de forma in comparatie cu echipa Germaniei, care a parut a fi noua senzatie a acestui sezon prin Kraus, Freund, Freitag si asa mai departe …
Cred ca am raspuns deja; nimic nu e vesnic, nimic nu ramane imuabil, totul e intr-o continua miscare si transformare. Si ma opresc aici, pentru ca, totusi, nu discutam filosofie, ci despre sariturile cu schiurile (Un prieten glumea candva: “E bine sa te astepti la orice; astfel nu te va mai mira nimic” :)  Si cred ca aceasta sintagma e foarte actuala si acoperitoare pentru multe)
         
Citeşte mai mult...
 
De vorba cu Eduard Torok - Interviu PDF Imprimare
Sâmbătă, 29 Martie 2014 11:39

Salut ! In primul rand felicitari pentru rezultatul de la Engelberg , un rezultat care ne da sperante in viitorul apropiat !

Buna ziua, multumesc !

  Poveste-ne  putin , cum a fost concursul de la Engelberg pentru tine? Te-ai clasat in fata multor saritor consacrati…

 A fost un concurs greu , eu mi-am facut cea mai buna saritura a mea  chiar daca vantul nu m-a ajutat in privinta lungimii, am avut o compensare foarte mare care a contat foarte mult.

Care este trambulina ta preferata si de ce ? Dar saritorul ?

Nu am o trambulina preferata, atata timp cat sariturile sunt bune toate trambulinele imi plac. Saritorul preferat este Thomas Morgenstern , de cand sunt mic tin cu el.

Cum a decurs sezonul actual pana acum pentru tine ?

Sezonul a inceput nu tocmai bine la Rena, Norvegia, unde nu am reusit sa-mi fac cele mai bune sarituri in concurs dar usor-usor a inceput sa se indrepte la Lahti,Finlanda, iar acum la Engelberg, Elvetia am ajuns pe varf de forma.

Ce planuri de viitor ai ? Pe cand o prezenta in Cupa Mondiala ?

In general as vrea sa continui tot in Cupa Continentala pentru a acumula mai multe puncte, iar o prezenta in Cupa Mondiala , sper sezonul acesta.

La ce competitii vei participa in viitorul apropiat ?

Voi continua in Cupa Continentala, POATE 1 etapa de Turneul celor 4 trambuline si apoi Modialele de juniori de la Val Di Fiemme.

Citeşte mai mult...
 
Rasnov , capitala sportului romanesc in weekendul 1-2 martie PDF Imprimare
Vineri, 28 Februarie 2014 19:03

    Sambata , 1 Martie , pe trambulina de la Rasnov , este programata prima etapa cuprinsa in calendarul Cupei Mondiale de Sarituri cu Schiurile rezervata fetelor .

    Trambulina , ce a gazduit in urma cu un an Festivalul Olimpic al Tineretului European , iar ulterior in acest sezon etape de Cupa FIS , in calendarul masculin , este gata sa primeasca oaspeti de seama , precum campioana olimpica a probei , Carina Vogt , lidera Cupei Mondiale , Sara Takanashi , sau medaliata cu bronz la Sochi , Coline Mattel , astfel vom putea vedea toate numele mari ale disciplinei .

 

Printre atractiile de la Rasnov , vor fi si americanca Sarah Hendrickson , dar si saritoarea noastra, Dana Vasilica Haralambie , ce va sari in fata propriilor spectatori . Competitia din primul weekend al lunii Martie , are intrarea libera pentru spectatori .

 

Sambata etapa va avea loc incepand cu ora 15 , in timp ce Duminica , etapa va incepe la ora 14.30 .

Citeşte mai mult...
 
Editia Jocurilor Olimpice de la Sochi a luat sfarsit ! Прощай , Сочи ! PDF Imprimare
Luni, 24 Februarie 2014 10:46

                   Inca o editie a Olimpiadei albe a luat acum cateva ceasuri sfarsit ... 
                                 
       Editia de la Sochi , catalogata drept cea mai scumpa , a impresionat prin cele 2 ceremonii , satisfacand pe deplin moftul conducatorilor rusi .    

   Aceasta editie a fost una speciala , cu multi sportivi consacrati la final de cariera ce incercau sa obtina o ultima mare performanta , cum este cazul lui Bjoerndalen ,( care a reusit sa obtina titlul olimpic la sprint , si stafeta mixta , devenind cel mai medaliat sportiv al Olimpiadei albe ) , Janne Ahonen , ( care din pacate s-a intors fara succes in circuit ) , Ivica Kostelic , Benjamin Raich , iar lista acestor campioni poate continua .   

   Totusi , aceasta editie a insemnat si transferul de generatii , si explozia unor sportivi ce confirmasera in Cupele Mondiale , printre care Kamil Stoch , ( dublu campion olimpic la Sochi , astfel scapa de renumele "noul-Malysz" , avan acum propria identitate ) , Eric Frenzel , ori Joergen Grabaak .      

Citeşte mai mult...
 


Pagina 12 din 14

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Sporturi de iarna